۱۳۸۹ اردیبهشت ۸, چهارشنبه

معصومه یاوری در یک قدمی چوبه دار

صدور احکام اعدام برای معترضان به نتیجه انتخابات به اتهام محاربه از جمله شگردهایی است که قضات دادگاههای انقلاب برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم به آن مبادرت می کنند.
بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، معصومه یاوری ازمعترضان به نتیجه انتخابات از جمله کسانی است که برایش حکم اعدام درخواست شده و وی تنها در روز دادگاه اول توانسته بود از حق داشتن وکیل برخوردار شود.
محاکمات غیر قانونی ، بازداشت های خودسرانه و به تبع آن صدور احکام پشت درهای بسته و برگزاری محاکمات نمایشی  خارج از روند مرسوم و صحیح قضایی از جمله مرسوم ترین شیوه های اعمال شده در دادگاههای انقلاب است که همچنان نیز ادامه دارد.
معصومه یاوری نیز از قربانیان چنین محاکماتی است. محمد سیف زاده وکیل وی در این باره می گوید:  دادگاه خانم یاوری روز 15 اردیبهشت برگزار خواهد شد و دادستان برای وی تقاضای حکم اعدام کرده است.
وی در گفتگو با گزارشگر هرانا افزود: موکلم را تا زمان برگزاری دادگاه اول ندیده بودم و  وی از دسترسی به وکیل تا این  زمان محروم بوده است.
عدم دسترسی به وکیل تا قبل از دادگاه اول از جمله مسایلی است که بیشتر بازداشت شدگان سیاسی با آن روبرو هستند. این در حالی است که قانونا وکیل حق دارد تا قبل از برگزاری دادگاه پرونده موکل خود را بررسی کرده و دفاع مناسبی از وی به عمل بیاورد اما تاکنون در بیشتر موارد این خواسته محقق نشده است.
این وکیل دادگستری  با اشاره به اینکه یاوری بیش از شش ماه را در بازداشت به سر برده است، افزود:"شعبه 28 دادگاه انقلاب به سرپرستی  قاضی مقیسه مسول رسیدگی به پرونده معصومه یاوری است

هرانا

۱۳۸۹ اردیبهشت ۶, دوشنبه

صدور احکام سنگین حبس برای شهروندان بهایی مشهدی

دادگاه تجدید نظر برای 9 شهروند بهايي ساكن مشهد به نام های سیما اشراقی، رزیتا واثقی، داور نبیل زاده، جلایر وحدت، ناهید قدیری، نسرين قديري، كاويز نوزدهي، هومن بخت آور و سيما رجبيان احکام سنگین حبس صادر کرده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، طبق اين احكام 5 تن از اين افراد به نام هاي سيما اشراقي، رزيتا واثقي، داور نبيل زاده ، جلاير وحدت و ناهيد قديري به اتهام تبليغ عليه نظام، اقدام عليه امنيت داخلي از طريق عضويت و فعاليت غير قانوني در تشكيلات بهائيت و تبليغ و ارتباط با بيگانگان، برگزاري اجتماعات غيرقانوني و نشر و توزيع سي دي و كتب بهائيت، هر یک به 5 سال حبس تعزيري محکوم شدند.
هم چنین 4 تن ديگر از ایشان به نام هاي نسرين قديري، كاويز نوزدهی، هومن بخت آور و سيما رجبيان به 2 سال حبس تعزيري محكوم شدند.
اتهامات این 9 شهروند مشابه عنوان شده و علت متغییر بودن احکام، فعالیت کمتر برخی از ایشان می باشد.
شایان ذکر است که در دي ماه سال گذشته این 9 شهروند بهایی در دادگاه بدوی به 5 سال حبس تعزيري و 10 سال ممنوع الخروجي از كشور محكوم شده بودند.
لازم به یادآوری است که ناهيد قديري و رزيتا واثقي بيش از 40 روز است كه در بازداشت به سر می برند.

افزایش 'درز' اطلاعات محرمانه از ایران به غرب

بی بی سی : روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گزارش داده است که تعداد بیشتری از مقام ها و کارشناس های ایرانی در ماه های گذشته اطلاعات محرمانه ای از برنامه اتمی این کشور را در اختیار غرب قرار داده اند.
هم زمان، یک مقام اسرائیلی اعلام کرده یکی از کارشناسان اتمی ایران از اسرائیل درخواست پناهندگی کرده است.
واشنگتن پست یکشنبه، پنجم اردیبهشت (۲۵ آوریل) نوشت وقایع پس از انتخابات سال گذشته ایران موجب شده است که تعدادی از افراد مرتبط با جمهوری اسلامی که با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران مخالفند به جاسوسی علیه ایران یا پناهنده شدن به کشورهای دیگر روی بیاورند.
این روزنامه به پناهندگی محمد رضا حیدری، دیپلمات ایرانی در نروژ اشاره می کند و می نویسد، موارد مشابه دیگری نیز به وقوع پیوسته که هنوز اعلام نشده است.
در همین رابطه، ایوب قرا، سیاستمدار "دروز" از حزب لیکود و عضو پارلمان اسرائیل، روز شنبه گفت که یکی از کارشناس های مرتبط با برنامه اتمی ایران خواهان پناهندگی به اسرائیل شده است.
دولت اسرائیل هنوز رسما درباره این ادعا اظهار نظر نکرده است.
به گفته سیاستمدار اسرائیلی، متخصص ایرانی اکنون در یک "کشور دوست" بسر می برد.
واشنگتن پست به نقل از منابع اطلاعاتی که خواسته اند ناشناس باقی بمانند نوشته است، بیشتر اطلاعات جدید راجع به برنامه اتمی ایران توسط متخصصان یا افراد مرتبط با برنامه های نظامی ایران تامین شده است.
به نوشته واشنگتن پست، دریافت اطلاعات بیشتر یکی از دلایل تاخیر در انتشار گزارش "ارزیابی" جدید نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره وضعیت برنامه اتمی ایران است.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا در سال ۲۰۰۷ میلادی با انتشار گزارشی اعلام کردند ایران کار طراحی سلاح های اتمی و بخش تسلیحاتی کردن برنامه اتمی اش را که در سال ۲۰۰۳ متوقف کرد از سر نگرفته است.
ایران اتهام تلاش برای تولید بمب اتمی را رد می کند و می گوید تمام جوانب برنامه هسته ای این کشور صلح آمیز است.
شبکه خبری ای بی سی آمریکا در ماه مارس خبر داد که شهرام امیری، کارشناس هسته ای ایرانی که سال گذشته در جریان سفر زیارتی به عربستان سعودی ناپدید شده بود، در آمریکا به سر می برد و با نهادهای امنیتی این کشور همکاری دارد.
بر اساس این گزارش، پناهندگی شهرام امیری به آمریکا حاصل اقدام های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) برای ترغیب او به فرار از ایران و سکونت در ایالات متحده بوده است.
دولت آمریکا از تائید یا رد این خبر خودداری کرده است.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، پیشتر آمریکا را به دست داشتن در "گم شدن" شهرام امیری متهم کرده بود.

پیام فناییان، شهروند بهایی به یک سال حبس قطعی محکوم شد


حکم پیام فناییان از بهاییان بازداشت‌شده در تاریخ ۱۳ دی‌ماه، در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس تعزیری کاهش یافت.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، پیام فناییان پیش از این و به اتهام شرکت در مراسم روز عاشورا به شش سال حبس تعزیری از سوی دادگاه انقلاب تهران محکوم شده بود.
همسر فنائیان اعلام کرده که در دو ماه آینده تقاضای عفو مشروط خواهد کرد.
وی در تاریخ ۱۳ دی‌ماه در پی بازداشت گسترده‌ی بهاییان در تهران بازداشت شد و هم‌اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد.
بهاییان از جمله اقلیت‌هایی هستند که در طول ۳۰ سال گذشته به طور روزانه مورد نقض حقوق بشر قرار گرفته‌اند.

۱۳۸۹ اردیبهشت ۲, پنجشنبه

صدور حکم اعدام برای حبيب‌الله گلپری‌پور، شهروند کرد در مهاباد

خبرگزاری هرانا - يک شهروند کُرد اهل سنندج به نام حبيب‌الله گلپری‌پور از طرف دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شد.
اين شهروند که بيش از شش ماه است در بازداشت به‌سر می‌برد به اتهام محاربه از طريق فعاليت تبليغی و عضويت در يک حزب مخالف نظام به استناد ماده ۱۸۶ و ۱۹۰ قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شده است.
به گزارش آژانس خبری موکریان، نامبرده که مدت طولانی را در بازداشتگاه‌های سنندج و مهاباد سپری نموده، هم اکنون در زندان مهاباد به‌سر می‌برد و ۲۰ روز فرصت دارد که به رأی صادره اعتراض نمايد.
شايان ذکر است که وکيل اين زندانی، سيداحسان مجتوی، صدور حکم اعدام برای موکل‌اش حبيب‌الله گلپری‌پور را تأييد و اعلام نموده در فرصت قانونی به حکم صادره اعتراض می‌نمايد.

سی و هشت قرن زندان و ۳۹ اعدام / لیست زندانیان محکوم و محکومان به زندان سال

دانلود کنیدآنچه که در پی می آید، اسامی و مشخصات 575 زندانی عقیدتی در ایران است که به عنوان زندانیان سیاسی یا با حکم محکومیت به اعدام یا حبس در زندان به سر می برند و یا به حبس تعزیری یا اعدام در سال 88 محکوم شده اند.در این لیست علاوه بر 39 زندانی عقیدتی محکوم به اعدام، مجموع حبس های تعزیری در حال اجرا یا در شرف اجرا نیز 3793.6 سال زندان (حدود 38 قرن) برآورد شده است. ‏ ‏

همانطور که اشاره شد، اسامی زندانیان عقیدتی که پیش از سال 88 نیز محکومیت یافته اند اما در تاریخ مورد اشاره در پروسه سپری کردن حکم قرار داشتند نیز در این لیست بعنوان زندانیان سیاسی ذکر شده است. در این لیست به حبس های تعلیقی و سایر احکام صادر شده سال گذشته پرداخته نشده است و همینطور بازداشت شدگان سال گذشته از این لیست حذف شده اند (مجموعه پیش تر اسامی بازداشت شدگان سال 88 را منتشر نموده بود).

یقین است این لیست که علیرغم شرایط خطرناک و دشوار مدافعان حقوق بشر در ایران توسط نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران گردآوری شده است، تنها میتواند زوایای کوچکی از نقض گسترده حقوق بشر در ایران باشد.





لیست شماره یک اسامی زندانیان محکوم و محکومان به زندان
لیست شماره دو اسامی زندانیان محکوم و محکومان به زندان

نهاد آمار، نشر و آثار
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱, چهارشنبه

«هر هفته یک مسیحی در ایران دستگیر می‌شود»

به گفته یکی از کشیشان پروتستان ایرانی، طی حدود هشت ماه 

اخیر هر هفته 

یک مسیحی در ایران دستگیر شده است. طی روزهای گذشته

نیز خبر دستگیری 

دو مسیحی منتشر شده که یکی از آنان از رهبران "کلیسای ایران" است.








یکی از کشیشان فعال استان تهران، کشیش بهنام ایرانی، در روز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه دستگیر شده است. بهنام ایرانی از رهبران "کلیسای ایران"، یکی از مهمترین شاخه‌های کلیسای پروتستان در ایران، است. به گزارش "شبکه خبر مسیحیان فارسی‌زبان"، نیروهای لباس شخصی جمهوری اسلامی وی را هنگامی  دستگیر کرده‌اند که با ده نفر از جوانان مسیحی ساکن کرج جلسه‌ای عبادی در کلیسایی خانگی داشته است. طبق همین گزارش، ماموران اطلاعاتی که مسلح به سلاح گرم بوده‌اند، همراه با تهدید حاضران در جلسه کشیش بهنام ایرانی را کتک زده‌‌اند و سپس او را به جایی نامعلوم انتقال داده‌اند.
"شبکه خبر مسیحیان فارسی‌زبان" می‌نویسد که ماموران اطلاعاتی از جوانان حاضر در جلسه در همان مکان بازجویی کرده‌اند و از تمامی افراد خواسته‌اند به پرسشهایی درباره مسیحی شدن خود و اینکه چه کسی آنان را تعمید داده است پاسخ دهند. همچنین حاضران را تهدید کرده و از آنان خواسته‌اند طی روزهای آینده به اداره اطلاعات کرج مراجعه کنند.
طبق گزارش یاد شده، ماموران امنیتی همچنین به منزل مسکونی بهنام ایرانی در کرج رفته و در حالی که کسی در منزل نبوده، اقدام به شکستن در و قفل خانه و تفتیش و بازرسی و تخریب برخی لوازم آن کرده و بعضی لوازم شخصی کشیش را با خود برده‌اند. خانواده ایرانی با وجود مراجعه مکرر به اداره اطلاعات کرج، نتوانسته‌خبری در مورد محل حبس و اتهام این کشیش مسیحی بدست آورد.
بهنام ایرانی در سال ۱۳۸۴ نیز بخاطر فعالیت خود به عنوان کشیش مسیحی از سوی ماموران امنیتی دستگیرشد و به مدت یک ماه در بازداشت به سر برد و سپس با ۵ سال حکم تعزیری از سوی دادگاه انقلاب از زندان آزاد شد. این در حالی است که به گفته کشیش فیروز خانجانی، از کشیشان "کلیسای ایران" در ترکیه، "کلیسای ایران" به شکل زیرزمینی کار نکرده و مثل سایر کلیساها گزارش فعالیت‌ها و فهرست اعضایش را به دولت می‌داده است و بنابراین بهنام ایرانی به عنوان عضو شورای مرکزی "کلیسای ایران" فردی شناخته شده بوده که حتی در جلسات متعدد با دولت برای عرضه گزارش فعالیت‌های کلیسای خود شرکت داشته است.
دستگیری یک مسیحی ایرانی در هفته
 فیروز خانجانی در مصاحبه با دویچه وله در مورد فشار بر مسیحیان در ایران گفت که این فشارها همواره در دوره جمهوری اسلامی وجود داشته،‌اما پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته تشدید شده است. وی گفت: «مسیحیان ایرانی به شکل خاصی زیر فشار هستند.  البته تا آنجا که دوستان اطلاع دادند، قرار بود بعد از انتخابات احمدی‌نژاد یک سری از فشارها شروع شود که بخاطر وضعیت ایران به تاخیر افتاد. ولی در نهایت تصمیم گرفتند که بهترین وقت برای فشار آوردن روی مسیحیان الان است، چون بیشتر توجه افراد به سمت ناآرامی‌های ایران است. یعنی فکر می کنند در این وضعیت سرکوب مسیحیان به شکلی از انظار مخفی می‌شود. می‌شود گفت که الان هر هفته ما خبر دستگیری یک مسیحی را داریم.»
افزایش فرار مسیحیان از ایران
و لزوما همه اخبار مربوط به دستگیری مسیحیان آشکار نمی‌شود، همه اخبار مربوط به فزونی یافتن تهدیدها و حمله به کلیساهای خانگی نیز. تهدیدهای روزافزون موجب فرار شمار زیادی از ایرانیانی از خاک وطنشان شده که به مسیحیت گرویده‌اند و هم اکنون به عنوان پناهجو در کشورهایی چون ترکیه،‌پاکستان، ارمنستان، هند و قبرس به سر می‌برند.
کشیش فیروز خانجانی ضمن اشاره به دستگیری یکی دیگر از مسیحیان به نام امین پیشکار در رشت و نیز در حبس بودن کشیش یوسف ندرخانی، ناظر کلیسای گیلان، از هشت ماه پیش تاکنون، معتقد است که وضعیت همه مسیحیان در ایران بسیار بدتر از آن است که معمولا تصور می‌شود. وی اشاره می کند به اینکه مسیحیان را از حقوق اجتماعی و سیاسی‌شان محروم کرده‌اند و این وضع اخیرا شدت پیدا کرده است: «در گذشته مسیحیان از بسیاری از حقوق و فعالیت‌های اجتماعی محروم بودند. اجازه ورود به خیلی از بازارها را نداشتند. ولی الان می‌شود گفت که هر هفته و هر روز مورد تهدید قرار می‌گیرند. ابتدایی‌ترین مسئله که در حقوق بشر هم آمده این است که هر کس حق دارد، دین خود را آزادانه ابراز کند. اما ما می ‌بینیم که در ایران این حق نادیده گرفته می‌شود.»
«حکومت ایران اقلیت‌ناپذیر است»
فیروز خانجانی می‌گوید که پروتستانهای ایران زیر فشار حکومت هستند، اما تنها آنها نیستند که با تهدید مواجه‌اند: «دولت ایران سعی می کند به هر شکل شده، اقلیت‌ها را سرکوب کند. الان مثلا سرکوب کلیسای پروتستان را شروع کرده، که حق خود می‌داند عقاید خود را ابراز کند، ولی ما خبر داریم که کلیساهای مسیحیان ارمنی و آشوری هم فشار زیادی را تحمل می کنند، که ممکن است بخاطر فشارهای نمایندگان‌شان حاضر نباشند صحبت کنند و کمی محافظه‌کارترند. مثلا در شهر رشت کلیسای ارتدوکس که در نقشه‌های قدیمی وجود دارد، ویران شده است. در شهرهای دیگر ایران هم این اتفاق دارد رخ می‌دهد.»
فعالان حقوق بشر در گزارشهای خود بارها نشان داده‌اند که همه اقلیت‌های دینی غیرشیعه اثنی عشری در ایران مورد تبعیض و تهدید واقع می‌شوند.

منبع: سایت رادیو دویچه وله

۱۳۸۹ فروردین ۲۹, یکشنبه

تلاش دولت برای کاهش دانشجویان در پایتخت

در ادامه اظهارات مقام های دولتی در مورد لزوم انتقال دانشجویان به خارج از تهران برای کاهش تلفات زلزله احتمالی، وزرای علوم و بهداشت از برنامه های خود برای کاهش تعداد دانشجویان مقیم پایتخت سخن گفتند.

کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران روز ۲۸ فروردین ماه در مصاحبه با خبرگزاری مهر از برنامه این وزارتخانه برای "افزایش پذیرش دانشجویان کارشناسی در دانشگاه های شهرستان ها" سخن گفت و این برنامه را همسو با "سیاست دولت در خصوص کاهش جمعیت تهران به دلیل کاستن از تبعات زلزله" دانست.

بنا بر گزارش بخش بی بی سی فارسی، در اظهار نظری دیگر، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران در مصاحبه با همین خبرگزاری، ضمن تاکید بر احتمال وقوع زلزله و با اشاره به نظر رئیس جمهوری در مورد "منفعت داشتنن انتقال مراکز تحقیقاتی به خارج از تهران" گفت: "بنای ما بر این است که آمادگی لازم را برای خروج دانشجویان فراهم کنیم."

اظهارات مقام های دولتی در مورد انتقال دانشجویان به خارج از تهران پس از آن شدت گرفت که محمود احمدی نژاد گفت که "شرایط طبیعی نشان می‌دهد که وقوع زلزله در تهران قطعی است" و خواستار انتقال بخشی از جمعیت پایتخت به شهرهای دیگر شد.

رئیس دولت دهم روز ۱۷ فروردین ماه با ذکر این که "یکی از علمای بزرگ تهران به من پیغام داد که از مردم بخواهم مراقب باشند و ضمن پرهیز از گناه برای دوری از بلایا دعا کنند" از ساکنان پایتخت خواست که موضوع زلزله را جدی بگیرند و به سکونت در خارج از تهران بیش از پیش توجه کنند.

محمود احمدی نژاد پنج روز بعد از آن هم با اشاره مجدد به زلزله خیز بودن شهر تهران گفت که "اقلا پنج میلیون نفر باید از تهران بروند."

وی تاکید کرد: "الان باید گسل های زیر شهر تهران فعال باشند که به لطف دعای مردم فعال نیستند اما نمی توان تضمین کرد که چه زمانی در تهران زلزله می آید."

در پی این اظهارات بود که وزیر علوم از وجود طرحی برای انتقال دانشگاه ها به خارج از تهران خبر داد و روسای دو دانشگاه پایتخت از برنامه های خود برای انجام این کار سخن گفتند.

در این زمینه، صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی برای انتقال بیست هزار دانشجوی این دانشگاه به خارج از شهر اعلام آمادگی کرد و محبوبه مباشری رئیس دانشگاه الزهرا نیز از قصد خود برای انتقال "اسناد و مدارک" به دانشگاه های شهرهای اطراف تهران خبر داد "تا در صورت بروز حادثه از بین نروند".

برخی منتقدان دولت، نسبت به اوج گیری هشدارهای مسئولان در مورد زلزله در تهران بدبین هستند و مقام های دولتی را به تلاش برای خارج کردن دانشجویان از تهران برای کنترل بهتر اعتراضات احتمالی آنها در آینده متهم می کنند.

اعتصاب غذای نامحدود یک شهروند مسیحی


حمید ولی وند، شهروند مسیحی ساکن شاهین شهر اصفهان که قریب به 40 روز از بازداشتش توسط نیروهای امنیتی می گذرد، 5 روز است که در اعتراض به بلاتکلیفی و روشن نبودن وضعیت پرونده ی خود دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، آقای ولی وند که 52 سال سن دارد و راننده تاکسی می باشد، مورخ 20 اسفند ماه سال گذشته به دلیل گرایش به مسیحیت در منزل شخصی خود بازداشت و به بند الف.ط زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است. این شهروند مسیحی که از زمان بازداشت تاکنون اجازه ی ملاقات یا برقراری تماس تلفنی با خانواده ی خود را نداشته، از 24 فروردین ماه دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.
در همین رابطه، حمید شفیعی یکی دیگر از شهروندان مسیحی بازداشتی، پس از 5 روز اعتصاب غذا موفق شد به مدت چند ثانیه با همسر بازداشت شده اش ملاقات نماید.

هرانا

۱۳۸۹ فروردین ۲۵, چهارشنبه

تدوام بازداشت یک زوج مدافع حقوق بشر در زندان اوین

یک زوج مدافع حقوق بشربه نام های مراد حسن لو و نفیسه مجتهدی با گذشت بیش از 40 روز از زمان بازداشت همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شوند.
بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، دو تن ازهمکاران سابق مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به نام های مراد حسن لو و نفیسه مجتهدی که به اتهام فعالیت حقوق بشری از سوی نهاد های امنیتی در 15 اسفند ماه بازداشت و به سلولهای انفرادی بند 2 الف منتقل شدند، همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شوند. نیروهای امنیتی در یورش سازمان یافته 11 اسفند ماه نیز جهت بازداشت این افراد به منزل آنان مراجعه نمودند که به دلیل عدم حضور ایشان در منزل موفق به بازداشت نشدند و نهایتا در شب 15 اسفند ماه در مراجعه مجدد ضمن بازداشت نامبردگان و تفتیش منزل اقدام به ضبط وسایل شخصی و دستگاه کامپیوتر ایشان نیز نمودند.
شایان ذکر است، این زوج مدافع حقوق بشر که دارای یک فرزند خردسال نیز می باشند  از زمان بازداشت تا کنون تنها اجازه تماس با خانواده خود را یافته اند.

خبرگزاری هرانا

۱۳۸۹ فروردین ۲۴, سه‌شنبه

تهران برای استرداد یک پناهنده ایرانی عضو گروه «عاشقان شهادت» با کانادا همکاری نمی کند

به گزارش رسانه های کانادایی ایران اجازه نمی دهد کانادا یکی از اعضای گروه تروریستی ایران را که دربازداشت مقامات امنیتی کاناداست، به کشور مادری اش مسترد کند.

بنا به گزارش نشریه کانادایی نشنال پست، مقامات تهران از صدور مدارک لازم برای اخراج یک تبعه ایرانی عضو یک گروه تروریستی از کانادا خودداری می کنند.

نشنال پست می نویسد غلامرضا عاملی، تبعه ایران بیش از سه سال پیش در حالی که نامه ای از «عاشقان شهادت» درتهران به همراه داشت، در فرودگاه بین المللی پیرسون تورنتو دستگیر شده است و هم اکنون نیز در بازداشت مقامات امنیتی کاناداست.

اداره مهاجرت و پناهندگی دولت فدرال کانادا گفته است غلامرضا عاملی فرمانده یک سازمان تروریستی ایران است و امنیت مردم کانادا را به خطر می اندازد.

براساس گزارش رسانه های کانادا، غلامرضا عاملی ٤٠ ساله در اکتبر سال ٢٠٠٦ درحالی که نامه ای از «عاشقان شهادت» در تهران را به همراه داشت، به کانادا پناهنده شد. در این نامه که روی کاغذی با سربرگ نقش اسلحه چاپ شده است، به وی توصیه شده تا آیات قرآن در مورد شهادت را بخواند، آموزش بدنسازی داشته باشد و درمورد «دشمنان اسلام» تحقیق کند و «برای خنثی سازی و مقابله با آن ها طرح خود را ارائه کند».

گزارش مفصل این روزنامه کانادایی حاوی مصاحبه هایی با کارشناسان امورخاورمیانه و ایران است که برخی این نامه را ابزار تبلیغاتی جمهوری اسلامی ایران بر مقابله با تهدیدهای خارجی قلمداد کرده و برخی دیگر احتمال جعل کردن نامه از سوی سازمان مجاهدین خلق به هدف بدنام کردن حکومت ایران در جهان غرب خوانده اند.

اداره مهاجرت و پناهندگی دولت فدرال کانادا دستور اخراج آقای عاملی به ایران را صادرکرده است، اما مقامات اداره مهاجرت به دلیل عدم همکاری ایران با آژانس خدمات مرزی کانادا درباره این پرونده، موفق به اخراج وی به کشور مادری اش نشده اند.

نشنال پست با اشاره به این امر که علیرغم اذعان مقامات تهران به تابعیت ایرانی آقای عاملی ، به نقل از یادداشت براک میچل، یک مقام اداره مهاجرت در تورنتو می نویسد: «وزارت امور خارجه ایران به سفارت خود در اتاوا اجازه نداد تا برای آقای عاملی گذرنامه صادرکند و دلیلی برای چنین تصمیمی ارائه نکرده است».

دفتر مرکزی آژانس خدمات مرزی کانادا از وزارت امور خارجه در اتاوا خواسته است تا درباره پرونده آقای عاملی با مقامات دولت ایران مذاکره کند.

در حالی که این تبعه ایرانی گذرنامه ندارد، تا زمانی که ایران برای سفر آقای عاملی به تهران گذرنامه صادر نکند، کانادا نمی تواند وی را از کشور اخراج کند.

مارک هلند، منتقد وزارت امنیت عمومی کانادا به نشنال پست گفته است این پرونده نگرانی های جدی پدید آورده است و تهران باید مقدمات پذیرش این تبعه خود به کشور را فراهم کند و کانادا نباید مسئول فردی باشد که ارتباطات آشکاری با یک سازمان تروریستی دارد.

براساس گزارش این نشریه، آقای عاملی پیش از متواری شدن از ایران، به ترکیه و سپس به کانادا، فرمانده گروه مهدویت بوده که درسال ۱۹۹۹ مسئولیت بمب گذاری در خودروی علی رازینی، مقام قضایی ارشد تهران را به عهده داشته است.

وی که ایفای نقش دراین ترور را انکار کرده، به امارات متحده عربی متواری شده و پس از بازگشت به ایران دستگیر و به مرگ محکوم شده بود. حکم اعدام وی پس از مدتی به حبس ابد تقلیل یافته بوده است.

این تبعه ایرانی در مصاحبه های خود با مقامات امنیتی کانادا ادعا کرده است که در زندان جمهوری اسلامی شکنجه شده و در طی یک مرخصی کوتاه، از ایران به ترکیه متواری شده است.

نشنال پست می نویسد آقای عاملی که درابتدا دربرابرتصمیم مقامات کانادا برای اخراج وی به ایران مقاومت کرده بوده، درماه اوت سال گذشته حاضر شد با میل خود به ایران بازگردد.

تصمیم پیرامون سرنوشت این تبعه ایرانی و رسیدگی به پرونده اخراج وی به ایران، طی ماه جاری بررسی خواهد شد.

بازجويي از طبرزدي با توهين و ضرب و شتم همراه است

خبرگزاري هرانا – بازجویی های حشمت‌الله طبرزدی، فعال سیاسی با اعمال فشار، ضرب و شتم و توهین‌های مکرر و غیرقابل بیان همراه بوده است.
 نسرین ستوده وكيل طبرزدی بار دیگر بر وضیت نامساعد طبرزدی در زندان تاکید کرد و گفت: موكلم پس از گذشت ۴ ماه از بازداشتش، همچنان در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برد.
به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر، وي درباره روند رسيدگي به پرونده موكلش گفت: بر اساس اصل ۱۶۸ قانون اساسی اتهامات سیاسی باید در دادگاه عمومی با حضور هیئت منصفه و به صورت علنی رسیدگی شود. درحالی که تا امروز ایشان فقط از سوی وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته و طبق اظهارات موکلم، بازجویی‌ها توام با اعمال فشار و ضرب و شتم صورت گرفته است

۱۳۸۹ فروردین ۲۱, شنبه

فشار وزارت اطلاعات بر قوه قضائیه برای صدور احکام سنگین

خبرگزاری هرانا - وزارت اطلاعات بدون توجه به فقدان شواهد موثق علیه فعالان سیاسی، با اعمال فشار برای صدور احکام سنگین و طولانی مدت برای آنها، در نظام قضایی اعمال قدرت می کند.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر، نسرین ستوده، وکیل بسیاری از پرونده های سیاسی در مورد توصیه نیروهای امنیتی به قاضی گفت:" ما فرض می کنیم که مامور امنیتی فاقد هر گونه دانش حقوقی است، اما این اقدام فشار به قاضی طبق قانون جرم است."
وی ادامه داد: "در بسیاری از پرونده ها ما شاهدیم که برخی از قضات نه تنها به توصیه های امنیتی عمل کرده اند بلکه خیلی فراتر رفته اند این درحالیست که اصل استقلال قوه قضائیه ایجاب می کند که قاضی در مقابل چنین توصیه هایی توسط نیروهای امنیتی واکنش نشان بدهد. "
ستوده تاکید کرد:" اعمال نفوذ بر قوه قضائیه بعنوان معضلی مزمن و ریشه دار نظام قضائی ایران،  پس از سرکوب های شدید آزادی های مدنی پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸، شدت گرفت. ضابطین قضایی  به عنوان بخشی از پلیس، وزارت اطلاعات و سایر تشکل های اطلاعاتی و امنیتی در  صدور احکام، و همچنین شیوه های بازجویی، ملاقات ، وثیقه  و سایر امور قضایی  اعمال نفوذ می کنند که این روند دادرسی ها غیر قانونی است."

اخراج سه دانشجوی بهایی دانشگاه پیام نور بجنورد

خبرگزاری هرانا – دانشگاه پیام نور بجنورد بنا به اعلام سایت رسمی خود در تاریخ 26 اسفند ماه سال گذشته سه تن از دانشجویان بهایی این دانشگاه را با عنوان "محروم از تحصیل" مواجه کرد.
بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، شايان ثنايي، مونا شريفي محبتي و انوش شريفي محبتي سه دانشجوي بهايي مذکور اند كه به ترتيب در رشته هاي كارشناسي آي تي، زمين شناسي و كامپيوتر (سخت افزار) در دانشگاه پيام نور بجنورد مشغول تحصيل بودند.
شایان ذکر است که این سه تن هنگامی که پس از تعطيلات نوروزي به دانشگاه مراجعه كردند از حضورشان در سر كلاس ممانعت بعمل آمد و متعاقب آن به دستور رياست، از دانشگاه اخراج شدند.

۱۳۸۹ فروردین ۱۸, چهارشنبه

پیمان عارف در اثر فشارهای وارده در بند ۳۵۰ دچار حمله قلبی شد


خبرگزاری هرانا - عصر دیروز  پیمان عارف در اثر فشارهای وارده در بند  ۳۵۰  مجددا  دچار حمله قلبی شده و به بیمارستان مدرس منتقل گردید.
بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، عصر دیروز  پیمان عارف در اثر فشارهای وارده در بند  ۳۵۰  در حالیکه نوروز را نیز در این بند بسر برده است مجددا  دچار حمله قلبی شده و به بیمارستان مدرس منتقل گردید.
پیمان عارف که با دستبند و پابند به بیمارستان منتقل شده بود ظهر امروز با مسئولیت و خواست شخصی اش از بیمارستان مرخص و به زندان بازگردانده شد

۱۳۸۹ فروردین ۱۶, دوشنبه

اعمال فشار بر دو شهروند بهایی برای اخذ تعهد کتبی

خبرگزاری هرانا - دو شهروند بهایی که به اتهام تبلیغ آئین بهایی در سلول های انفرادی نگهداری می شوند برای اخذ تعهد کتبی تحت فشار قرار دارند.
بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، دو شهروند بهايي ساكن مشهد به نامهاي رزيتا واثقي و ناهيد قديري كه در تاريخ 24 اسفند ماه گذشته توسط ماموران امنيتي شهرستان مذكور دستگير شده اند براي امضاي تعهدي كتبي مبني بر عدم انجام فعاليتهاي تبليغي و مذهبي بشدت تحت فشار مي باشند.نامبردگان بيش از 21 روز است كه در سلول انفرادي نگهداری می شوند و از حق دسترسی به وكيل و ملاقات با خانواده هايشان نيز محرومند.
لازم به ذكر است كه نامبردگان به همراه 7 شهروند بهايي ديگر سال گذشته به 5 سال حبس تعزيري محكوم شده اند كه اين پرونده در مرحله تجديد نظر است.

۱۳۸۹ فروردین ۱۵, یکشنبه

جهانگیر عبداللهی، دانشجوی کرد تهدید به اعدام شد

خبرگزاری هرانا - جهانگیر عبداللهی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در زندان اوین تحت فشار و شکنجه‌ جسمانی برای پذیرفتن اتهاماتش قرار دارد.
براساس این گزارش،بازجویان پرونده این فعال دانشجویی،چندین بار او را تهدید کرده اند که مثل دیگر زندانیان کرد اعدام می کنند.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این دانشجوی زندانی  زمان های طولانی تحت بازجویی قرار دارد.در این مدت وی را «مجبور به نشستن روی زمین» است که این امر باعث شده تا وی به دلیل مشکلات عضلانی «چندبار» به بهداری زندان اوین منتقل شود.
همچنین مسئولان زندان قرص‌هایی را به عنوان دارو به وی داده‌اند که مصرف آنها موجب «بی‌خوابی شدید» شده است.
گفتنی است این دانشجوی کرد سنی است و بارها از سوی بازجویان به عقاید مذهبی وی توهین شده است.

احسان محرابی همچنان در انفرادی

خبرگزاری هرانا - در حالی که نزدیک به یک ماه از صدور قرار کفالت برای آزادی احسان مهرابی ،خبرنگار پارلمانی فرهیختگان می گذرد، او همچنان در سلول انفرادی زندان اوین به سر می برد.
به گزارش کلمه،این در حالی است که  هیچ یک از مراجع قانونی از جمله دادستانی ، دادسرای اوین ، وزارت اطلاعات تاکنون به خانواده وی پاسخ دقیق و روشنی درباره وضعیت وی نداده اند .تنها گفته اند که "وی با وزارت اطلاعات همکاری نمی کند."
گفتنی است، خانواده وی بارها در نامه های مختلفی از مسولان در خواست تسریع در پرونده احسان مهرابی کرده اند.پیش از تعطیلات نوروز خانواده مهرابی در نامه ای خطاب به علی لاریجانی خواستار پیگیری وضعیت این خبرنگار پارلمانی شدند اما تاکنون این تلاش ها نتیجه ای نداشته است

مرجان صفری همچنان در سلول انفرادی

خبرگزاری هرانا - مرجان صفری فعال حقوق بشر در بند همچنان در سلول انفرادی اطلاعات سپاه پاسداران نگهداری می شود.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، مرجان صفری فعال حقوق بشر که در یورش سازمان یافته به فعالین حقوق بشری در 11 اسفند ماه سال گذشته بازداشت و روانه بند 2 الف سپاه پاسداران شده است با گذشت بیش از یک ماه همچنان در سلول انفرادی نگهداری می شود.
اتهام خانم صفری از سوی دادستان تهران تحت عنوان جرایم اینترنتی اعلام شده است و نامبرده تا کنون یکبار حق ملاقات با خانواده را یافته است.
اکثر فعالین حقوق بشری بازداشت شده پس از یازدهم اسفند ماه از حق دسترسی به وکیل مستقل محروم هستند و پیگیری های خانواده بازداشت شدگان تا کنون بی نتیجه بوده است.
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیشتر نسبت به رفتاری های فرا قانونی با فعالین بازداشت شده طی اطلاعیه مطبوعاتی ابراز نگرانی کرده بود.