۱۳۸۸ اسفند ۹, یکشنبه

تهدید دادستان تهران به «برخورد جدی» در چهارشنبه آخر سال

جعفری دولت آبادی بار دیگر معترضان به نتایج انتخاباتی را تهدید کرد. وی که پیرامون ناآرامی‌های احتمالی چهارشنبه‌سوری سخن می‌گفت، در عین حال تأکید کرد که «دیگر اجازه تظاهرات خیابانی صادر نخواهد شد.»

 
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، بار دیگر معترضان به نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران را به برخورد شدید تهدید کرد. از آن‌جایی که تمام درخواست‌‌های معترضان به نتایج انتخابات خردادماه برای تجمع قانونی از سوی وزارت کشور با پاسخ منفی روبه‌رو شده، معترضان از مناسبت‌های گوناگون ملی و مذهبی برای بیان اعتراضات خود استفاده کرده‌اند. چهارشنبه‌ی آخر سال نیز از مناسبت‌هایی‌ست که زمزمه حضور معترضان در آن مدتی‌ست به گوش می‌رسد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران در مراسمی در روز یکشنبه (۲۸ فوریه / ۹ اسفند) خطاب به معترضان گفت: «به کسانی که بخواهند به بهانه شادی در چهارشنبه آخر سال با ایجاد سر و صدا و انفجار مواد منفجره امنیت و آرامش مردم را مورد آسیب قرار دهند برخورد جدی می‌کنیم.»
دولت‌آبادی در گوشه‌ای از سخنان خود به روند اعتراضات اشاره کرده است: «در آغاز بحث‌های انتخاباتی مشاهده می‌شد که عده‌ای در راستای فتنه و اعتراض به انتخابات گام بر می‌دارند و این اعتراض‌ها ابتدا آرام بود. اما ذره ذره هر چه به اواخر سال و ابتدای امسال نزدیک شدیم شاهد بروز شعارهای انحرافی و اقدامات صورت گرفته بودیم و طراحان برنامه‌ریزان این حوادث فکر می‌کردند که می‌توانند خود را پشت انتخابات پنهان کنند.»
این در حالی‌ست که بسیاری از صاحب‌نظران در ابتدای شکل‌گیری اعتراض‌ها خواستار ایجاد فرصتی برای معترضان شدند تا اختلاف‌ها در قالب مناظره‌های تلویزیونی و راهپیمایی‌های دارای مجوز، به مسیری منطقی هدایت شوند. کارشناسان هشدار می‌دادند که روند سرکوب به رادیکال‌تر شدن فضا و کشش اعتراض‌ها به خشونت منجر خواهد شد.
پافشاری حکومت بر سرکوب معترضان و انتساب اعتراض‌ها به قدرت‌های خارجی و اپوزیسیون خارج از کشور، حرکت‌های اعتراضی را خشن‌تر کرد و شرایط را به سوی حوادث روز عاشورا پیش برد. حوادثی که به گفته دادستان تهران «تلخ بود اما ما را بیدار کرد و به ما این درس را داد که نباید در برابر دشمنان نظام اسلامی کوتاه آمد.» در اعتراضات این روز دست‌کم ۴ نفر، از جمله برادر زاده میرحسین موسوی، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری و از معترضان به نتیجه کشته شدند.
ظاهرا چنین استدلالی برخورد شدید نیروهای امنیتی با هر گونه حرکت اعتراضی در روز ۲۲ بهمن‌ماه را در پی داشت و سبب شد تا تظاهرات این روز، به اعتقاد برخی، در فضای سنگین امنیتی برگزار شود.
حضور پررنگ مأموران امنیتی هم‌چنان ادامه خواهد داشت

از سخنان دادستان تهران این‌گونه برمی‌آید که رویه سابق ادامه خواهد داشت: «ما دیگر اجازه تظاهرات خیابانی و جمعیت این چنین بدون مجوز و اجازه قانونی» نمی‌دهیم. دلیل آن هم به گفته وی "خدشه‌دار کردن امنیت مردم" است.
به گفته دولت آبادی، پرونده اغتشاشات در روز ۲۲ بهمن بسته شده است. این در حالی‌ست که میرحسین موسوی، کاندید ریاست جمهوری دور دهم و یکی از رهبران اعتراضات، چندی پیش اعلام کرده بود که «افتخار واقعی به شرکت خودجوش مردم در راهپیمایی ۲۵ خرداد و مراسم‌های بعد از آن است و نه راهپیمایی‌های مهندسی‌شده یا احیانا اجباری با این همه هزینه و فضای امنیتی و ارعاب».
دادستان تهران همچنین از خانواده‌ها نیز خواسته تا مانع از حضور فرزندان‌شان در میان کسانی شوند که «با ایجاد سر و صدا و انفجارهای مهیب امنیت مردم را مورد خدشه قرار می‌دهند.»
وی هشدار داده که «دادستان‌ها، قضات و نیروی انتظامی حضور پررنگی برای مقابله با افراد در روز چهارشنبه آخر سال خواهند داشت و اجازه نمی‌دهند که عده‌ای با انفجار و سر و صدا و آسیب رسانی به مردم عقده‌های خود را خالی کنند.»

D.W

هیچ نظری موجود نیست: