۱۳۸۸ اسفند ۹, یکشنبه

تهدید دادستان تهران به «برخورد جدی» در چهارشنبه آخر سال

جعفری دولت آبادی بار دیگر معترضان به نتایج انتخاباتی را تهدید کرد. وی که پیرامون ناآرامی‌های احتمالی چهارشنبه‌سوری سخن می‌گفت، در عین حال تأکید کرد که «دیگر اجازه تظاهرات خیابانی صادر نخواهد شد.»

 
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، بار دیگر معترضان به نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران را به برخورد شدید تهدید کرد. از آن‌جایی که تمام درخواست‌‌های معترضان به نتایج انتخابات خردادماه برای تجمع قانونی از سوی وزارت کشور با پاسخ منفی روبه‌رو شده، معترضان از مناسبت‌های گوناگون ملی و مذهبی برای بیان اعتراضات خود استفاده کرده‌اند. چهارشنبه‌ی آخر سال نیز از مناسبت‌هایی‌ست که زمزمه حضور معترضان در آن مدتی‌ست به گوش می‌رسد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران در مراسمی در روز یکشنبه (۲۸ فوریه / ۹ اسفند) خطاب به معترضان گفت: «به کسانی که بخواهند به بهانه شادی در چهارشنبه آخر سال با ایجاد سر و صدا و انفجار مواد منفجره امنیت و آرامش مردم را مورد آسیب قرار دهند برخورد جدی می‌کنیم.»
دولت‌آبادی در گوشه‌ای از سخنان خود به روند اعتراضات اشاره کرده است: «در آغاز بحث‌های انتخاباتی مشاهده می‌شد که عده‌ای در راستای فتنه و اعتراض به انتخابات گام بر می‌دارند و این اعتراض‌ها ابتدا آرام بود. اما ذره ذره هر چه به اواخر سال و ابتدای امسال نزدیک شدیم شاهد بروز شعارهای انحرافی و اقدامات صورت گرفته بودیم و طراحان برنامه‌ریزان این حوادث فکر می‌کردند که می‌توانند خود را پشت انتخابات پنهان کنند.»
این در حالی‌ست که بسیاری از صاحب‌نظران در ابتدای شکل‌گیری اعتراض‌ها خواستار ایجاد فرصتی برای معترضان شدند تا اختلاف‌ها در قالب مناظره‌های تلویزیونی و راهپیمایی‌های دارای مجوز، به مسیری منطقی هدایت شوند. کارشناسان هشدار می‌دادند که روند سرکوب به رادیکال‌تر شدن فضا و کشش اعتراض‌ها به خشونت منجر خواهد شد.
پافشاری حکومت بر سرکوب معترضان و انتساب اعتراض‌ها به قدرت‌های خارجی و اپوزیسیون خارج از کشور، حرکت‌های اعتراضی را خشن‌تر کرد و شرایط را به سوی حوادث روز عاشورا پیش برد. حوادثی که به گفته دادستان تهران «تلخ بود اما ما را بیدار کرد و به ما این درس را داد که نباید در برابر دشمنان نظام اسلامی کوتاه آمد.» در اعتراضات این روز دست‌کم ۴ نفر، از جمله برادر زاده میرحسین موسوی، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری و از معترضان به نتیجه کشته شدند.
ظاهرا چنین استدلالی برخورد شدید نیروهای امنیتی با هر گونه حرکت اعتراضی در روز ۲۲ بهمن‌ماه را در پی داشت و سبب شد تا تظاهرات این روز، به اعتقاد برخی، در فضای سنگین امنیتی برگزار شود.
حضور پررنگ مأموران امنیتی هم‌چنان ادامه خواهد داشت

از سخنان دادستان تهران این‌گونه برمی‌آید که رویه سابق ادامه خواهد داشت: «ما دیگر اجازه تظاهرات خیابانی و جمعیت این چنین بدون مجوز و اجازه قانونی» نمی‌دهیم. دلیل آن هم به گفته وی "خدشه‌دار کردن امنیت مردم" است.
به گفته دولت آبادی، پرونده اغتشاشات در روز ۲۲ بهمن بسته شده است. این در حالی‌ست که میرحسین موسوی، کاندید ریاست جمهوری دور دهم و یکی از رهبران اعتراضات، چندی پیش اعلام کرده بود که «افتخار واقعی به شرکت خودجوش مردم در راهپیمایی ۲۵ خرداد و مراسم‌های بعد از آن است و نه راهپیمایی‌های مهندسی‌شده یا احیانا اجباری با این همه هزینه و فضای امنیتی و ارعاب».
دادستان تهران همچنین از خانواده‌ها نیز خواسته تا مانع از حضور فرزندان‌شان در میان کسانی شوند که «با ایجاد سر و صدا و انفجارهای مهیب امنیت مردم را مورد خدشه قرار می‌دهند.»
وی هشدار داده که «دادستان‌ها، قضات و نیروی انتظامی حضور پررنگی برای مقابله با افراد در روز چهارشنبه آخر سال خواهند داشت و اجازه نمی‌دهند که عده‌ای با انفجار و سر و صدا و آسیب رسانی به مردم عقده‌های خود را خالی کنند.»

D.W

۱۳۸۸ اسفند ۵, چهارشنبه

افزایش فشار بر جامعه مسیحیان ایران


کشیش کلیسای آشوری کرمانشاه بازداشت شده و وضعیتش نامعلوم است. همزمان جامعه مسیحیان ایران از افزایش گرویدن ایرانیان مسلمان به مسیحیت در چند سال اخیر و به‌موازات آن فشار دولت بر کشیش‌های مسیحی خبر داده است.


"شبکه خبری  مسیحیان فارسی زبان" در روز یکشنبه (۲ اسفند) خبر بازداشت کشیش کلیسای آشوری کرمانشاه را منتشر کرد. کشیش "ویلسون عیسوی" در روز ۱۳ بهمن (۲ فوریه) توسط ماموران امنیتی در شاهین شهر اصفهان، زمانی که به دیدار دوستان قدیمش رفته بود، بدون ارائه حکم، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

درست یک ماه پیش از آن، در روز ۱۳ دی (۲ ژانویه)، ماموران اطلاعاتی به خانه "کشیش عیسوی" حمله کرده، در نبود وی خانه‌اش را تفتیش کرده و وسایل شخصی و کتابهای او را ضبط کرده، با خود برده بودند. آنان سپس کلیسای آشوری کرمانشاه را پلمپ کرده، بستنه بودند. این کلیسا بخاطر قدیمی بودن ساختمان و خرابی سقفش از مدتی قبل در عمل به حالت نیمه‌تعطیل درآمده بود و فعالیت زیادی نداشت.

"شبکه خبری مسیحیان فارسی‌زبان" می‌نویسد: «بر اساس گزارش منابع خبری در كرمانشاه ، ابتدا بسته شدن بی دلیل كلیسا توسط مقامات امنیتی كه فعالیت چشمگیر چندانی نداشت و بعد هم دستگیری ناگهانی و بدون مجوز قضائی كشیش آن كلیسا كه به جرات میتوان او را یكی از مظلوم ترین و بی سرو صدا ترین مسیحیان  آرام ایران دانست ، دلیلی جز این نمیتواند داشته باشد كه دستهای پنهانی قصد دارند به هر قیمت از تعمیرات ساختمانی و سرپا نگه داشتن و فعالیت مجدد كلیسای كرمانشاه جلوگیری كنند.»

بستن کلیساها و فشار بر کشیشان

موارد بسته شدن کلیساها و فشار بر کشیش‌های مسیحی در ایران در سالهای اخیر به طور مکرر گزارش شده است، در گرگان، در شیراز و نیز در تهران که کلیسای پنطیکاستی آشوری شهرآرای آن را سال گذشته بستند.

وولنر بتسایاد، کشیش کلیسای آشوری در شهر فرانکفورت، علت بستن کلیساها و فشار بر کشیش‌ها را در ایران این گونه توضیح می‌دهد: «علت عمده بستن این کلیساها و تحت فشار قرار دادن کشیش‌ها، فرق هم نمی‌کند آشوری باشند یا ارمنی، در درجه اول این است که در این سالهای اخیر و پس از انقلاب تعداد بسیاری از هم‌وطنان ایرانی ما به کلیساها مراجعه می‌کنند و می‌گویند ما می‌خواهیم در اینجا شرکت کنیم یا حتی تعمید بگیریم یا مسیحی بشویم.»

به گفته وولنر بتسایاد، کشیشان مسیحی وظیفه دارند که انجیل را بر همه موعظه کنند و طبیعی است که به خواست این گروه از ایرانیان پاسخ گویند. وی می‌گوید بخصوص در ده سال اخیر که کلیساها توانسته‌اند "پیام مسیح" را از طریق رسانه‌های خود به دیگران برسانند، بر شمار مسلمان‌زاده‌هایی که دوست دارند مسیحی شوند، افزوده شده است. وی از فشاری می‌گوید که سپس دولت ایران برای محدود کردن کار کلیساها و کشیشان وارد می‌آورد: «یکی از مواردی که دولت کلیساها را تحت فشار قرار می‌دهد این است که اجازه ندارند اینها را تعمید بدهند یا به کلیسا راه دهند. آنجا که به خواست دولت عمل نمی‌شود، دولت عکس‌العمل نشان می‌دهد و تمام قوانین حقوق بشری و حتی قوانین خود ایران را زیر پا می‌گذارد و به کشیشان جفا می‌کنند یا آنها رازندانی می‌کنند یا از آنها امضا می‌گیرند که نگذارند مسلمانان وارد کلیسا شوند. حتی کار به آنجا می‌رسد که کلیسا را می‌بندند.»

افزایش فشار بر پیروان مذاهب غیرشیعه

وولنر بتسایاد ضمن تصدیق این گفته که از زمان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد فشار بر کلیساها فزونی گرفته، می‌گوید که البته این فشارها باز پدیده جدیدی نیست و پیش از آن در دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ هم بیش از ده تن از کشیشان ایرانی را پس از تهدید و مجبور کردن به امضای آنچه مخالف عقیده‌شان بوده کشتند.

این کشیش آشوری از کسانی می‌گوید که وی شخصا با آنان در تماس است، کسانی که برای ترویج مسیحیت فعالیت داشته‌اند و مجبور به ترک ایران شده‌اند و هم اکنون در اردوگاههای پناهندگی ترکیه، پاکستان، ارمنستان به سر می‌برند.

به گواهی ناظران مسائل حقوق بشر ایران فشار بر اقلیت‌های دینی گوناگون در ایران بخصوص از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد افزایش یافته است. چنانچه بارها از بیشتر شدن فشار بر بهاییان یا اهل سنت در ایران گزارش شده است. از نمونه‌های روشن افزایش این فشار دستگیری‌ها و محاکمه‌های اخیر بهاییان در ایران، منصوب کردن مخالفان سیاسی دولت به بهاییت و نیز ممنوع الخروج کردن مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت شهر زاهدان است.

نویسنده: کیواندخت قهاری(D.W)
تحریریه: فرید وحیدی
 

۱۳۸۸ بهمن ۳۰, جمعه

آژانس: ایران ممکن است بمب اتمی بسازد

در گزارشی که آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر کرده، آمده است که ایران احتمالا برای دست‌یابی به سلاح اتمی می‌کوشد. آژانس بین‌المللی در این گزارش از احتمال ساخت سلاح اتمی در ایران ابراز نگرانی کرده است.


خبرگزاری آلمان به نقل از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت که یوکیا آمانو، مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این گزارش نوشته است که اطلاعات موثق و قابل قبولی وجود دارند که نشان می‌دهند ایران در راه دستیابی به سلاح اتمی می‌کوشد و در حال ساختن کلاهک اتمی است.


آژانس بین‌المللی از مقامات ایران خواستار همکاری بیشتر به منظور رفع هرگونه شبهه نسبت به فعالیت‌های نظامی اتمی در این کشور شده است.


این برای نخستین بار است که آژانس بطور مشخص نسبت به مسلح شدن جمهوری اسلامی به سلاح اتمی ابراز نگرانی می‌کند.


ایران تا کنون همواره اعلام کرده که فعالیت‌های اتمی‌اش تنها برای اهداف صلح‌آمیز است و به هیچ وجه قصد ساختن بمب اتمی را ندارد. مقامات این کشور پس از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات با غرب برای غنی سازی اورانیوم در خارج از کشور با ارسال نامه‌ای در روز دوشنبه ۱۹ بهمن به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسماَ غنی‌سازی اورانیوم در داخل کشور را با غلظت ۲۰ درصد اعلام کردند.


علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که ایران از روز سه شنبه ۲۰ بهمن غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانیوم را آغاز کرده است. مقامات جمهوری اسلامی همزمان اعلام کردند، که طی یک سال ۱۰ مرکز دیگر غنی‌سازی اورانیوم در ایران تاسیس می‌کنند.

د.و

۱۳۸۸ بهمن ۱۹, دوشنبه

۱۳۸۸ بهمن ۱۵, پنجشنبه

هشدار مادران عزادار ایران: اعدام را بس كنيد!

حقوق زندانیان: بیانیه ماران عزادار که روز گذشته منتشر شد، با اشاره به کشتار جوانان ایرانی چه در زندان و چه در خیابان می پرسد: "آيا سزاوار است ما مادران در همه عرصه هاي تاريخي شاهد فنا شدن فرزندان خود باشيم؟ چه كساني ما مادران را محكوم به اين مرگ تدريجي كرده است كه هميشه در سوگ عزيزان خود بنشينيم؟ مگر خواست فرزندان ما در طول سي و يك سال گذشته چه بوده است؟"
به گزارش روز، بیانیه مادران عزادار به روند سی ساله اعمال خشونت حکومت نیز ایران اشاره دارد: "ما مادران امروز، دختران ديروز ايران ايم كه در روزها و ماه هاي انقلاب 57 فعالانه شركت داشتيم. آيا سزاوار است كه پس از گذشت سي و يك سال از انقلاب، همچنان شاهد اعدام فرزندان خود باشيم؟ اين سئوال همه ما مادران ايراني است."
در این بیانیه همچنین به اعتراض مدنی مادران اشاره شده و آمده است: "ما مادران عزادار كه به صورت خودجوش در طول 7ماه گذشته شنبه ها در پارك لاله و ساير پارك ها و اماكن عمومي ديگر با حضور فعال خود كشتارها و بازداشت ها را محكوم كرده و خواستار پايان بخشيدن به اين اعمال غير انساني و غير قانوني بوده ايم، امروز با اعدام فرزندان خود روبرو هستيم."
مادران عزادار در محکومیت اعدامهای اخیر، معترضانه به حکومت ایران هشدار داده اند که:
"ما مادران عزادار ايراني، كليه اعمال غير انساني و غير قانوني  فوق را محكوم مي كنيم و هشدار مي دهيم اگر مسئولان به خواست مادران ايران زمين توجه نكنند و همچنان به اين اعمال خشونت بار ادامه دهند، با اقدامات اعتراضي گسترده تري روبرو خواهند شد. ما مادران عزادار ضمن تكرار خواسته هاي خود، «آزادي زندانيان عقيدتي"» و «محاكمه آمران و عاملان كشتار فرزندانمان»، از تمام مردم ايران و جهان مي خواهيم كه از جوانان ما به صورت گسترده حمايت و از انجام اين چنين اعمال بيرحمانه ای به هر طريق ممكن جلوگيري كنند. زندگي ما به حيات فرزندانمان بستگي دارد. نگذاريم فجايع تاريخي دهه 60 دوباره تكرار شود."

منبع: خبرگزاری هرانا

۱۳۸۸ بهمن ۱۴, چهارشنبه

دانشجوی ۲۰ ساله به محاربه متهم شد

روز چهارشنبه یکی دیگر از محاکمات مربوط به بازداشت‌شدگان روز «عاشورا» با حضور چهارده متهم به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد و یکی از دانشجویان بازداشت‌شده با اتهام محاربه مواجه شد.

در جلسه روز چهارشنبه دادگاه که چهارمین جلسه از محاکمات بازداشت‌شدگان «عاشورا» بود به اتهامات پنج تن از متهمان رسیدگی شد.

فراهانی، نماینده دادستان تهران، در کیفرخواست خود که علیه دانشجوی ۲۰ ساله دانشگاه دامغان قرائت شد، از جمله وی را به «محاربه»، «افساد فی‌الارض»، «اجتماع و تبانی جهت انجام جرائم عليه امنيت کشور»، «فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی ايران» و «توهين به مقامات ارشد نظام» متهم کرد.

در کیفرخواستی که علیه این دانشجوی بیست ساله قرائت شد، نماینده عباس جعفری دولت‌آبادی «حضور فعال» در نماز جمعه تهران به امامت اکبر هاشمی رفسنجانی را نیز در زمره اتهامات آورد. 

طبق قوانین جمهوری اسلامی، حکم «افساد فی‌الارض» و «محاربه» اعدام است، مجازاتی که به تازگی برای دو نفر از متهمان دادگاه‌های پس از انتخابات به اجرا درآمد و با واکنش‌های گسترده جهانی روبه‌رو شد؛ این اعدام‌ها در صورتی به اجرا درآمد که به گفته وکلا این دو متهم پیش از انتخابات دستگیر شده بودند.

نماینده دادستان در ادامه یکی دیگر از متهمان را «به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور»، «تحریک به آتش زدن اموال عمومی» و «تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در پی فراخوان رسانه‌های معاند» متهم کرد.

«اجتماع و تبانی به قصد جرائم عليه امنيت کشور»، «فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی با شرکت مستمر در اکثر تجمعات غيرقانونی و اغتشاشات پس از انتخابات به خصوص عاشورا و شعار دادن عليه نظام اسلامی»، «توهين به مقام معظم رهبری» و «استفاده از تجهيزات دريافت از ماهواره» ار موارد اتهامی دادستانی بود که علیه متهم سوم بیان کرد.

‌در ادامه دادگاه، نماینده دادستان علیه دو دختر ۳۰ و ۲۴ ساله کیفرخواست قرائت کرد و از جمله این دو را به ارتباط با دیپلمات‌های سفارت آلمان در تهران متهم کرد.

در کیفرخواست هر دو متهم زن، نماینده دادستان تاکید کرده است که دیپلمات‌های آلمانی به این دو متهم دستبند‌های سبزی داده‌اند که بر روی آن «من ندا هستم» به زیان انگلیسی حک شده بود.

این دو متهم زن دادگاه علاوه بر «ارتکاب جرائم عليه امنيت کشور» و «فعاليت تبليغی عليه نظام» به «جاسوسی» نیز متهم شده‌اند.

متهم زن ۲۴ ساله این دادگاه متولد منچستر و به گفته قاضی صلواتی دارای تابعیت دوگانه است.

روز شنبه این هفته سومین جلسه از محاکمات مربوط به دستگیری‌های روز «عاشورا» برگزار شد که طی آن پنج نفر از سوی دادستان به محاربه متهم شدند.

پیش از دادگاه‌های مربوط به روز عاشورا، در دادگاه‌های مرتبط به رویدادهای انتخابات ۱۱ نفر به محاربه متهم شدند که از آن میان محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌‌پور اعدام شدند.

در همین حال روز چهارشنبه دادستان تهران اعلام کرد که هنوز دادگاه تجدید نظر در مورد پرونده ۹ نفر متهم به محاربه نظر قطعی اتخاذ نکرده است.
R.F 

۱۳۸۸ بهمن ۱۳, سه‌شنبه

معاون قوه قضاییه: ۹ نفر دیگر هم به‌زودی اعدام می‌شوند


ده روز پس از اعدام دو نفر به اتهام شرکت در ناآرامی‌های پس از انتخابات، حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضاییه، دوشنبه شب اعلام کرد که «۹ نفر دیگر نیز به زودی اعدام خواهند شد». به گفته او، این افراد «با انگیزه براندازی نظام در اغتشاشات حضور یافته‌اند».

دادستانی تهران پیشتر اعلام کرده بود که از میان «متهمان اغتشاشات» تاکنون ۱۱ نفر به اعدام محکوم شده‌اند، اما گفته بود که «احكام ۹ نفر ديگر از محكومان اغتشاشات ماه‌هاي اخير در مرحله تجديدنظرخواهي است».

آرش رحمانی‌پور و محمدرضا علی‌زمانی دو نفر از محاکمه‌شدگان در دادگاه گروهی بازداشت‌شدگان پس از انتخابات موسوم به دادگاه «کودتای مخملی» در سحرگاه پنج‌شنبه دو هفته پیش اعدام شدند.
در حالی که این دو نفر پیش از انتخابات و حوادث پس از آن بازداشت شده بودند و اصلا نمی‌توانستند در این حوادث نقشی داشته باشند، معاون اول قوه قضاییه در گفته‌های خود که روز سه‌شنبه توسط خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس منتشر شد تاکید کرده است که «دو نفری که اعدام شده و ۹ نفر دیگر که به‌زودی اعدام خواهند شد قطعا در جریان آشوب‌های اخیر دستگیر شدند».
این در حالی است که نسرين ستوده، وكيل آرش رحمانى‌پور، روز دوشنبه گذشته به راديوفردا گفت كه تاريخ دقيق بازداشت موكلش روز ۲۷ فروردين‌ماه ۱۳۸۸ بوده كه دو ماه قبل از انجام انتخابات رياست جمهورى بود.

ابراهیم رئیسی «مسئله کهریزک» را که دست‌کم سه کشته برجای گذاشت «حاشیه‌ای» دانسته و می‌گوید متن اصلی «ظلم بزرگ به نظام اسلامی است».

آقای رئیسی همچنین هشدار داده است که «ما راه برخورد با اغتشاش‌گران را تا انتها ادامه داده و ریشه فتنه را از میان برمی‌داریم».

«پرونده فرزندان هاشمی به دادسرای تهران ارجاع شده»

معاون اول قوه قضاییه درباره «پرونده فرزندان هاشمی رفسنجانی» نیز خبر داده است که این پرونده به دادسرای تهران ارجاع شده و «در موعد مقرر در جریان قرار خواهد گرفت».

ابراهیم رئیسی اشاره‌ای به نام فرزندان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که پرونده دارند، نوع پرونده و نوع اتهامات آنها نکرده است، اما پیشتر دادستان تهران نیز در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، از مهدی هاشمی خواسته بود که به ایران بازگردد تا در برابر اتهامات مطرح شده نسبت به خود دفاع کند.

دادستان تهران در گفت‌وگوی خود اشاره‌ای به این اتهامات نکرده بود، اما پس از آن که اظهاراتش با واکنش مهدی هاشمی روبه‌رو شد اعلام کرد که «عجله‌ای برای بازگشت وی به ایران نداریم و هر زمان به ایران بازگشت، اقدام قضایی متناسب را خواهیم کرد».

معاون قوه قضاییه تاکید کرده است که نهاد مربوطه‌اش «به هیچ عنوان رسیدگی به اتهامات کسانی که منتسب به خواص هستند را کنار نخواهد گذاشت».

محمود احمدی‌نژاد در مناظره‌های انتخاباتی خردادماه آشکارا به نام خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی اشاره و فرزندان او را به فساد مالی متهم کرد و از آن زمان تاکنون حامیان او نیز بارها این اتهام را پیش کشیده و به‌ویژه بر مهدی هاشمی انگشت گذاشته‌اند که مدت کوتاهی پس از انتخابات از کشور خارج شد.
R.F

نوفل لو شاتو - 12 بهمن 1388


ویدیو کامل کشتار پل کالج

قطع اینترنت در ایران: دلایل سیاسی یا فنی؟

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، در هفته‌های پیش رو امکان اخلال و یا قطع کامل اینترنت در ایران وجود دارد. پس از حوادث مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و بالا گرفتن اعتراضات شبکه‌های ارتباطی بارها با اختلال روبرو شده‌اند.

 در تازه ترین رخداد روز دوشنبه ۱۲ بهمن ماه شبکه اینترنت در اکثر نقاط ایران قطع شد. خبرگزاری فارس در این مورد گزارش داد: « بر اساس اطلاعات اخذ شده از مراجع ذیربط، اختلال و قطع اینترنت کشور به دلیل عملیات توسعه شبکه‌های مخابراتی و ارتباطی بوده است.این امر مستلزم ایجاد برخی محدودیت‌ها و یا احیاناً قطع کل شبکه به منظور ارتقاء به وضعیت جدید است.»اما سایت جنبش راه سبز (جرس) از سایت‌های هوادار معترضان به حکومت ایران در خبری مدعی شد: « شایعاتی مبنی بر قطع اینترنت در برخی روزهای دهه فجر به گوش می‌رسد.»قابل پیش بینی است که اخلال در شبکه اینترنت با نزدیک شدن به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شدت یابد. به نظر می‌رسد هواداران جنبش سبز تدارک گسترده‌ای برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن ماه که هرساله به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود را دیده‌اند.

 D.W

وبسایت فارسی «رادیو زمانه» که در هلند مستقر است، مورد حمله هکرها قرار گرفت

هکرها روز شنبه با قرار دادن پیامی روی وبسایت رادیو زمانه خود را «ارتش سایبری ایران» معرفی کردند. در این پیام خطاب به کسانی که «مزدوران وطن فروش» خوانده شدند، هشدار داده شده است که «ارتش سایبری آنان را در دامان اربابان خود نیز راحت نمی گذارد».
رادیوزمانه خود را سازمانی مستقل معرفی می کند که اخبار حقوق بشر و دیگر موضوعات مربوط به ایران را در برنامه های خود تحت پوشش قرار می دهد.

فرید حائری نژاد، سردبیر رادیوزمانه به خبرگزاری رویترز گفت این نهاد در تلاش است که کنترل وبسایت خود را باردیگر به دست بگیرد و طبق پیش بینی ها روز دوشنبه وبسایت رادیو زمانه به شرایط عادی باز می گردد. او گفت پخش برنامه های رادیویی رادیو زمانه از آمستردام بدون مشکل ادامه دارد.

رادیو زمانه در سال ۲۰۰۶ با بودجه دولت هلند و با هدف ارتقاء رسانه های مستقل در ایران، راه اندازی شد.

از اوایل تابستان و با آغاز تظاهرات گسترده خودجوش مردمی علیه حکومت، جمهوری اسلامی شماری از رسانه های مستقل را تعطیل کرده است.

نیروهای امنیتی همچنین شمار بالایی از روزنامه نگاران را به ظن دخالت در تظاهرات ضد دولتی بازداشت کرده اند.