۱۳۸۸ تیر ۸, دوشنبه


لطفا روي عکس راکليک کنيد

زدو خورد پلیس ضد شورش با چندین هزار نفر از معترضان در نزدیکی مسجد قبا در تهران


گزارش های تایید نشده حاکی است پلیس ضد شورش با چندین هزار نفر از معترضان در نزدیکی مسجد قبا در تهران در مراسمی که بمناسبت سالگرد بمب گذاری هفت تير ١٣٦٠ که به کشته شدن آيت الله بهشتی منجر شده بود، به زدو خورد پرداختند. همچنین روز يکشنبه رسانه های دولتی ايران گزارش دادند اكبر هاشمى رفسنجانی رئیس جمهوری پيشين جمهوری اسلامی از دولت خواسته است که به شکايات نامزدهای مقام رياست جمهوری در انتخابات ٢٢ خرداد ماه گذشته، رسيدگی کامل کند.علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که به تازگی جشن پیروزی محمود احمدی نژاد را تحریم کرده بود نیز از موضع رسمی دولت فاصله گرفته است. آقای لاريجانی به تازگی از مجلس خواسته است تخقيقاتی را درمورد خشونت های بعد از انتخابات به «شيوه ای منصفانه و متعادل،» به انجام رساند. ایران محدودیت های سنگینی را بر روزنامه نگاران وضع کرده است. خبرنگاران بين المللی اجازه ندارند دفاتر و هتل های خود را برای جمع آوری خبر و تهيه گزارش از اعتراضات، ترک کنند. مقامات ده ها تن از استادان دانشگاه، دگر انديشان و شهروندان را در پی آغاز سرکوب های بعد از انتخابات، بازداشت کرده اند.
آمار رسمی تعداد کشته شدگان در خشونت های بعد از انتخابات ١٧ نفر اعلام شده است اما شاهدان عينی ارقامی به مراتب بالاتر را ذکر کرده اند.همچنین روز يکشنبه آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ايران بریتانیا و ایالات متحده را بخاطر آنچه اظهارات بی معنی درباره ايران توصيف کرد، متهم کرد.جمهوری اسلامی ايران بریتانیا و ایالات متحده را به دخالت داشتن در تظاهرات های خیابانی و خشونت های بعد از انتخابات ٢٢ خرداد متهم کرده است.

حمله با کوکتول مولوتوف به سفارت رژیم در برن- سوئیس


در تظاهراتی که روز جمعه 26 این ماه جلو سفارت ایران در برن برگزار شد یک شخص ناشناس درب ورودی این سفارتخانه را به آتش کشید. به گزارش یک شاهد عینی مردی در ساعت 19.25 دقیقه با پرتاب کوکتول مولوتف درب ورودی این سفارتخانه را به آتش کشید. این در حالی است که در آن طرف خیابان تظاهرات گسترده ای علیه رژیم ایران توسط ایرانیان ساکن این کشور برگزار می شود.دادستانی این کشور این خبر را تائید می کند.
منبع: روزنامه بازلا سایتونگ

۱۳۸۸ تیر ۵, جمعه

در سوگ کشته شدگان، هزاران نفر در گورستان بهشت زهرا جمع شدند

در ایران، علی رغم ادامه سرکوب معترضین و دستگیری ده ها استاد دانشگاه، روزنامه نگار و شهروندان عادی، وب سایت های مخالفان هنوز مردم را به برپایی اجتماعی در روز پنجشنبه دعوت کردند.
شاهدان به شبکه خبری فارسی صدای آمریکا می گویند جمعیتی بالغ بر ۱۳ هزار نفر، که از حد عادی بزرگتر است، بعنوان بخشی از سوگواری کشته شدگان خشونت های اخیر، در گورستان بهشت زهرا جمع شده اند.
ساکنان تهران می گویند در روزهای عادی حدود ۹ هزار نفر از گورستان، که در آن بسیاری از قربانیان جنگ ایران و عراق دفن شده اند، دیدن می کنند.
درباره اعتراضات سازمان یافته در بهشت زهرا یا دیگر نقاط پایتخت گزارشی نرسیده است. مهدی کروبی قبلا مراسم سوگواری را لغو کرده بود.
دولت حضور سنگین پلیس در خیابان ها را برای متفرق ساختن جمیعت حفظ کرده است.
پیشتر، میر حسین موسوی در وب سایت رسمی خود گفت دسترسی وی به طرفدارانش به شدت محدود شده است و او برای پس گرفتن چالش انتخاباتی زیر فشار قرار دارد.
موسوی اعلام کرد دست کم ۷۰ استاد دانشگاه پس از ملاقات با او در روز چهارشنبه دستگیر شدند.
موسوی که در انتخابات ۲۲ خرداد در برابر محمود احمدی نژاد بازنده شد، گفته است تقلب های گسترده ای در رای گیری صورت گرفت. اما رهبر جمهوری اسلامی و شورای نگهبان می گویند انتخابات باطل نخواهد شد.
در تظاهرات و ناآرامی های پس از انتخابات دست کم ۱۷ تن کشته و نیروهای امنیتی صدها نفر را دستگیر کرده اند.

۱۳۸۸ تیر ۴, پنجشنبه

منتظری به رهبران جمهوری اسلامی هشدار داد

میر حسین موسوی رهبر اوپوزیسیون در ایران می گوید او برای پس گرفتن چالش انتخاباتی زیر فشار قرار گرفته است. در همین حال، آیت الله منتظری هشدار داد که ثبات نظام در خطر است.
موسوی در بیانیه ای در وب سایت رسمی خود همچنین می گوید دسترسی او به طرفدارانش بشدت محدود شده است.
موسوی، که در رقابت با محمود احمدی نژاد بازنده شد، گفته است در انتخابات خلافکاری ها و تقلب های زیادی صورت گرفت. اما رهبر جمهوری اسلامی و شورای نگهبان می گویند نتیجه رای گیری تغییر نخواهد کرد.
احمدی نژاد روز سه شنبه از باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا خواست در امور ایران «مداخله» نکند.
آقای اوباما گفته بود او از ضرب و شتم و دستگیری معترضین «وحشت کرده و به خشم آمده است.»
رسانه های ایران به نقل از محمود احمدی نژاد می گویند گفته های اخیر پرزیدنت اوباما موضع سختی را که جرج بوش، رییس جمهوری سابق آمریکا، برگزیده بود منعکس می کند.
گزارش می رسد احمدی نژاد به پرزیدنت اوباما هشدار داده است چنین زبانی فقط هر امیدی را برای گفت و شنود بین دو کشور به خطر می اندازد.
در این میان، آیت الله عظما منتظری روز پنجشنبه به رهبران جمهوری اسلامی هشدار داد که ادامه سرکوب ناراضیان می تواند ثبات نظام را بر هم بزند.
آیت الله در بیانیه ای همچنین خواهان تشکیل هیات بی طرفی برای کمک به حل بحران شده است.
در رویدادی دیگر، مهدی کروبی نیز مراسم یاد بود کشته شدگان را که قرار بود روز پنجشنبه برگزار شود لغو کرد.

۱۳۸۸ تیر ۲, سه‌شنبه

تجمع مسالمت آمیز میدان هفت تیر تهران به خشونت کشیده شد


شاهدان عینی در تهران می گویند مأموران پلیس و بسیجی به صدها تظاهرکننده ای که روز دوشنبه در میدان هفت تیر تهران گرد آمده بودند، حمله کرده و آنان را پراکنده ساختند. تظاهرکنندگان در میدان هفت تیر با حضور گسترده نیروهای پلیس و امنیتی مواجه شدند. به گفته برخی شاهدان، پلیس از جمله با استفاده از گاز اشک آور به جمعیت حمله کرد. پیشتر رادیو دولتی جمهوری اسلامی گزارش داد که در جریان حضور مردم معترض درخیابان های تهران در روز یکشنبه، دست کم ۴۵۷ تن بازداشت شده اند. ناآرامی های روز یکشنبه و سرکوب خشونت آمیز مردم توسط نیروهای پلیس و بسیج در تهران دست کم ۱۰ کشته برجای گذاشت. منابع رسمی جمهوری اسلامی ایران، شمار کشته شدگان درجریان تحرکات اعتراضی مردم پس از اعلام نتایج انتخابات تاکنون را ۱۷ نفر اعلام کرده اند. گزارش های دیگر حاکی از بالاتر بودن این رقم است اما هیچ کدام از این گزارش ها تأیید نشده اند و ایران از حضور گزارشگران و رسانه های مستقل در این تحولات به شدت ممانعت می کند.

۱۳۸۸ خرداد ۳۱, یکشنبه

بیانیه انجمن دموكراسی خواه دانشگاه تهران در پي فجايع اخير كوی دانشگاه

خبرنامه امیرکبیر: انجمن دانشجويان دموكراسي خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران با صدور بیانه ای خطاب به دانشجویان و مردم ایران، اشغال، تخريب و تاخت و تاز نيروهاي حاکمیت به کوی دانشگاه را محکوم کرد.
این انجمن همچنین خواستار محاكمه همه عاملان و آمران فاجعه كوي دانشگاه در هر رده اي شد. متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
در اين سراي بي كسي، كسي به در نمي زند
به دشت پرملال ما پرنده پر نمي زند
چند سال بود كسي كه درِ اتاق هاي كوي دانشگاه تهران را نزده بود، چند سال بود شخصي از مسئولان به ظاهر متعهد به كوي سري نزده بود، چند سال بود به كيفيت غذاي خوابگاه دانشجويان و وضعيت خوراك و تغذيه شان رسيدگي نشده بود و چند سال بود به كمبودي امكانات ساختمان هاي كوي پرداخته نشده بود.
آخرين بار هجده تير ۷۸ تنها باري بود كه اينچنين مسئولان به ناگهان متوجه غفلت خود از دانشجويان شده بودند و به صحبت با آنها پرداخته بودند. صحبتي كه يك طرفش شعار و خواست هاي مدني بود و طرف ديگرش اشك آور و اسلحه و چماق.
در دور دهم رياست جمهوري همه اين ضعف ها اما يك شبه برطرف شد. با حضور دوباره محمود احمدي نژاد و به همت دستهاي پشت پرده ي كودتاي رنگي، مسئولان كشوري و لشكري به يكباره متوجه غفلت خود از وضعيت دانشجويان كوي دانشگاه شدند و در صدد جبران كاستي هاي موجود برآمدند.
اين بود كه نيمه شب بيست و پنج خرداد حوالي ساعت سه بامداد باتمام توان سعي بر بهبود وضعيت ساكنان خوابگاه كردند و پس از چندسال بي خبري در عرض چند دقيقه كوي دانشگاه تحت اشغال چكمه پوشان لاشخور صفت رژيم در آمد.
دانشجويان خواب و بيدار آن شب به ناگهان محل زندگي خود را بهت زده در اشغال بيش از صد ها خبيث گارد ويژه با لباس فرم، انصار حزب الله مطيع ولي فقيه و اراذل و اوباش اجير شده ديد كه به دستور مقامات ذيربط علي رغم غفلت چند ساله شان درِ تك تك اتاق هاي كوي را نواختند البته نه با دست كه با تبرها و پوتين هايشان، دانشجويان را به يك ميهماني غيرمنتظره در آگاهي شاپور و زيرزمين وزارت كشور دعوت كردند. ميهماني اجباري و باشكوه حكومت ديكتاتور با بهترين پذيرايي با باتوم ها، ميله ها، پاره سنگ ها، شوك هاي الكتريكي، زغال، شلاق و انواع واقسام اهانت ها؛ به مناسبت جشنواره ي تثبيت كودتا با خوردن حق و راي تك تك ملت ايران و جاري ساختن جوي خون در محل زندگي دانشجويان اين بار هم مسئولين به جاي اين كه خود سري به خوابگاه زده باشند، جيره خواران امنيتي خود را مأمور كردند تا اين مهم را به نحو احسن اجرا نمايند. والحقو الانصاف كه آنها نيز فروگذار نكردند.
هيچ شبي در تاريخ كوي دانشگاه اين همه شيريني بين دانشجويان پخش نشده بود. شيريني هايي كه بعضاً خون از بدن جاري مي كردند و اشك از چشمان دانشجويان روانه مي ساختند و گلو و سر و صورت و چشمان آنان را با اسانس هاي فلفل و خردل مي سوزاندند كه ساچمه هايي كه برخي شان به يادگار در بدن دانشجويان براي هميشه مي ماند. به امكانات خوابگاه هم خوب رسيدگي شد:
تمام درها و شيشه هاي كهنه و قديمي كوي خرد و خاكستر شد و آتش استبداد در ساختمان هاي كوي شعله ور شد، كاري كه تنها سه بار اسكندر مقدوني، چنگيز مغول و محمود افغان در تاريخ ايران انجام داده بودند، اين بار به دست عاليجنابان خاكستري به وحشيانه ترين شكل ممكن با دانشجويان نخبه كشور رقم خورد.
حاصل اين دعوت ناگهاني و ميهماني خودخوانده به جاي ماندن چند كشته، بيش از پنجاه تن مجروح از ضرب گلوله، تخريب اكثر اتاق هاي خوابگاه توسط نيروهاي مزدور رژيم و از بين رفتن نيمي از امكانات كوي دانشگاه بود كه رئيس بي كفايت دانشگاه تهران، فرهاد رهبر كه قرار بود حافظ امنيت و سلامت دانشجويان باشد، با انتقاد از دانشجويان و نفي كشته ها و مجروحين اين فاجعه همچون ديگر دولتمردان وقيح نظام، چشم در چشم افكار عمومي به دروغ بافي پرداخت.
مشابه اين فاجعه متاسفانه در خوابگاه ديگر دانشگاه ها همچون دانشگاه صنعتي اصفهان، دانشگاه شيراز و دانشگاه تبريز و … به وقوع پيوسته و صحن اين خوابگاه ها نيز زير هجمه مزدوران رژيم به خاك و خون كشيده شده است.
ما اعضاي انجمن دانشجويان دموكراسي خواه دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با تسليت اين فاجعه به تمام شهروندان ايراني و ياران دبستاني آزادي خواهمان و ضمن محكوم كردن اشغال، تخريب و تاخت و تاز نيروهاي مزدور حاكميت محاكمه همه عاملان و آمران فاجعه كوي دانشگاه در هر رده اي را خواستاريم و تمام هم وطنان آگاهمان را به شكيبايي و پايداري و ستيز تا احقاق حقوق طبيعي ملت ايران و خونخواهي تمامي شهداي راه آزادي در چند روز اخير در سراسر كشور فرا مي خوانيم و اعلام مي داريم اعضاي اين انجمن علي رغم هزينه هاي وارده تا آخرين حد توانشان دوشادوش تمام آزاديخواهان اثين مرز و بوم به مبارزه تمام قد عليه استبداد ادامه مي دهند.
تعداد، نام و مشخصات تمامي كشته ها، مجروحين و در بندان كوي دانشگاه تهران در نامه هاي بعدي اين انجمن در اختيار افكار عمومي شهروندان بيدار ايراني قرار خواهد گرفت.
بيست و نه خرداد يكهزار و سيصد و هشتاد هشت
انجمن اسلامی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران

کشته‌شدگان شنبه: دست‌کم ۱۹ نفر، تایید نشده ۱۵۰ نفر

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان شنبه‌شب در گزارشی شمار کشته‌شدگان در ناآرامی‌های روز شنبه در تهران را که ادامه اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری بود، دست کم ۱۹ نفر اعلام کرد. سی‌ان‌ان در گزارش خود اعلام کرد که آمار ۱۹ نفر کشته در جریان ناآرامی روز شنبه را از منابع بیمارستانی به دست آورده، اما در عین حال اعلام کرد که آمار تاییدنشده حاکی از آن است که ۱۵۰ نفر در جریان اعتراضات جان باخته‌اند.
از آنجا که جمهوری اسلامی تمام خبرگزاری‌های خارجی مستقر در ایران را از انتشار اخبار ناآرامی‌های اخیر منع کرده است، تاکنون هیچ خبرگزاری مستقل نتوانسته است رسما این آمار را تایید یا رد کند. به گزارش سی‌ان‌ان، روز شنبه هزاران نفر در تهران برای شرکت در راه‌پیمایی اعتراضی که از سوی میرحسین موسوی اعلام شده بود به سوی میدان انقلاب روانه شدند، اما پیش از ورود به میدان با سد نیروهای امنیتی و انتظامی روبه‌رو شدند. این شبکه تلویزیونی به نقل از شاهدان عینی می‌گوید پلیس ایران برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک‌آور، باتوم، و جریان قوی آب استفاده کرده و سپس به «شلیک مستقیم» متوسل شده است. خبرگزاری‌های ایرانی و تلویزیون دولتی ایران نیز تاکنون آمار دقیقی را از تلفات و مجروحین اعتراض روز شنبه گذشته ارائه نکرده‌اند، و تنها خبرگزاری رویترز به نقل از تلویزیون پرس تی‌وی وابسته به تلویزیون دولتی ایران می‌گوید روز شنبه ۱۰ نفر در ناآرامی‌ها جان باخته‌اند. پرس تی‌وی روز یک‌شنبه گفت که روز گذشته در تهران ۱۰ نفر در جریان برخورد میان پلیس و نیروهای امنیتی و «گروه‌های تروریستی» کشته‌ و بیش از ۱۰۰ نفر مجروح شده‌اند. این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران خارجی و داخلی پس از اعلام نتایج انتخابات ایران را «باثبات‌ترین کشور دنیا» توصیف کرد. همچنین بر اساس فیلم‌ها و عکس‌هایی که تاکنون از ناآرامی روز شنبه در شبکه جهانی اینترنت قرار گرفته است، غالب افراد درگیر در این ناآرامی‌ها و اعتراضات مردم کوچه و خیابان هستند. تلویزیون دولتی ایران نیز پیشتر اعلام کرده بود که وزارت اطلاعات دولت نهم چند عضو سازمان مجاهدین خلق ایران را به اتهام «فعالیت‌های تروریستی» از جمله آتش زدن اتوبوس‌ها و تخریب اموال عمومی دستگیر کرده است. تظاهرات در اعتراض به نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران که وزارت کشور دولت نهم محمود احمدی‌نژاد را پیروز آن اعلام کرده است روز شنبه علاوه بر تهران در شهرهایی چون اصفهان و شیراز و رشت نیز ادامه یافت. این تظاهرات یک روز پس از آن انجام شد که آیت الله علی خامنه ای ، رهبر جمهوری اسلامی در طول خطبه‌های نماز جمعه دست کم سه بار صریحا هشدار داد که درصورت ادامه اعتراضات مسئولیت هرگونه خون‌ریزی به عهده افراد و «فرماندهان» پشت صحنه این ماجرا خواهد بود. میرحسین موسوی روز شنبه در بیانیه‌ای خطاب به هواداران خود ضمن آن که بار دیگر خواستار ابطال نتایج انتخابات شد اعلام کرد که خود را برای شهادت آماده کرده و از مردم خواست که در صورت دستگیری‌اش دست به «اعتصاب سراسری» بزنند.
رادیو فردا

۱۳۸۸ خرداد ۲۷, چهارشنبه

لطفا" روي تصوير را کليک کنيد

افزایش تعداد جان باختگان خشونت های اخیر ایران به سی و دو تن؛ تصویری

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پس از تحقیقات میدانی علیرغم گزارشات متعدد ارسالی از آمار کشته شدگان خشونت های اخیر در ایران، قادر به تائید مرگ سی و دو شهروند ایرانی مرتبط با وقایع 24 و 25 خردادماه است. اکثر شهروندان مورد اشاره در پی حوادثی چون حمله به کوی دانشگاه (24 خردادماه) و همینطور تیراندازی مستقیم نیروهای شبه نظامی بسیج به مردم بی دفاع (25 خردادماه) جان خود را از دست داده اند.
این خشونت ها پس از اعتراض شهروندان ایرانی به نتایج انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری آغاز شد و با دخالت نیروهای امنیتی و شبه نظامی وابسته به دولت به خشونت گرائید.
روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت روز گذشته با صدور بیانیه ای از جان باختن دست کم هفت دانشجو در حوادث حمله به کوی دانشگاه تهران و سایر دانشگاههای کشور خبر داد (سازمان عفو بین الملل این آمار را تا تاریخ 25 خرداد 5 تن اعلام کرده بود) . همچنین بنابر گزارشات متعدد و موثق، سردخانه بیمارستان رسول اکرم تهران محل نگهداری هشت جانباخته واقعه تیراندازی به سوی مردم بی دفاع در روز دوشنبه است.
در ادامه فعالان حقوق بشر آذربایجانی نیز از کشته شدن دو شهروند ارومیه ای در درگیری روز دوشنبه 25 خردادماه این شهر خبر داده اند.
در آخرین مورد منابع پزشکی از بیمارستان فوق تخصصی عرفان (35 درصد این بیمارستان ويژه “آي.سي.يو”، سي.سي.يو، ان.آي.سيو و14 اتاق عمل است) واقع در غرب تهران از 15 جانباخته در این بیمارستان که مرتبط با واقعه تیراندازی به سوی مردم در 25 خردادماه است به مجموعه گزارش داده اند.در مجموع هرچند که آمارهای دریافتی مجموعه در خصوص شهروندان جانباخته در اقصی نقاط کشور بسیار زیاد است اما به لحاظ فقدان امکان دیده بانی صحیح ناشی از فضای به شدت امنیتی و دستگیریهای گسترده تنها مقدور به تائید این آمار هستیم و تلاش مجموعه برای تکمیل نمودن مستندات و گزارش خود ادامه دارد.
منبع: مجموعه فعالان حقوق بشر

۱۳۸۸ خرداد ۲۵, دوشنبه

Schießerei nach Aufstand der Mussawi-Anhänger


Teheran. Der Druck auf Irans Präsidenten Mahmud Ahmadinedschad wächst. Hunderttausende gingen in Teheran auf die Straße, um seinem Rivalen Mir Hossein Mussawi zuzujubeln. Die Sicherheitskräfte reagierten mit Gewalt. Mindestens ein Demonstrant soll im Kugelhagel ums Leben gekommen sein
Mehrere hunderttausend Anhänger des iranischen Reformkandidaten Mir Hossein Mussawi haben am Montag in Teheran trotz eines Demonstrationsverbots gegen das amtliche Ergebnis der Präsidentenwahl vom Freitag protestiert. In seinem ersten öffentlichen Auftritt seit der Wahl wandte sich der offiziell unterlegene Mussawi auf dem Asadi-Platz an die Menschenmenge, die sich über mehr als neun Kilometer erstreckte. Die offiziellen Sicherheitskräfte hielten sich zurück, dennoch wurde ein Demonstrant von Schüssen getötet


Hunderttausende demonstrieren in Teheran für Mir-Hossein Mussawi. Foto: afp Als sich die Menge nach Einbruch der Dunkelheit aufzulösen begann, versuchte eine Gruppe Demonstranten, das Gebäude einer mit den Revolutionsgarden in Verbindung stehenden Freiwilligenmiliz am Rand des Platzes in Brand zu stecken und zu stürmen. Daraufhin gaben Personen in dem Gebäude Schüsse auf die Demonstranten ab. Nach Angaben eines AP
Fotografen wurde ein Mensch getötet, mehrere weitere wurden schwer verletzt

اعتراضات ملت ايران عليه انتخابات

لطفا" روي تصوير را کليک کنيد

معترضان انتخابات ریاست جمهوری از انقلاب تا آزادی

راهپیمایی صدها هزار تن از معترضان به انتخابات و طرفداران میر حسین موسوی از ساعت چهار عصر در تهران آغاز شد و آقایان موسوی، خاتمی و کروبی در میان جمعیت دیده شده‌اند.گزارش شاهدان عینی حاکی از افزایش لحظه به لحظه جمعیت حاضر در راهپیمایی است و تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی از حضور بیش از یک میلیون نفر در این راهپیمایی اعتراضی است.بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی در حال مخابره تصاویر این جمعیت انبوه از نقاط مختلف خیابان آزادی هستند و از جمله شبکه خبری سی ان ان چندین بار تصاویر آقای موسوی را در حال سخنرانی در میان انبوه جمعیت معترض مخابره کرده است.گزارشگران بی بی سی و سی ان ان همچنین از محل برگزاری این راهپیمایی عظیم گزارش کرده‌اند که در برخی نقاط صدای شلیک گلوله به گوش رسیده است.

استعفای دسته‌جمعی اساتيد دانشگاه تهران در اعتراض به کشتار دانشجويان اين دانشگاه

در پی حملات شب گذشته به کوی دانشگاه تهران و کشته شدن پنج تن از دانشجويان اين دانشگاه، دکتر جبه‌دار مارالانی رئيس دانشکده برق و کامپيوتر پرديس دانشکده‌های فنی اين دانشگاه از سمت خود استعفا داد. ... اسامی کشته‌شدگان شب گذشته حملات انصار حزب‌الله به کوی دانشگاه به شرح زير است: خانم‌ها مبينا احترامی و فاطمه براتی و آقايان کسری شرفی، کامبيز شعاعی و محسن ايمانی.
جبه‌دار مارالاني که چهره ماندگار گرايش الکترونيک دانشکده برق است و پدر مهندسي برق ايران لقب گرفته‌است، عصر امروز از سمت خود کناره‌گيري کرد. وی از سال 81 رئیس دانشکده برق بوده است. دانشجویان خواهان استعفای فرهاد رهبر رئیس انتصابی دانشگاه تهران هستند و بی کفایتی او را در دفاع از کیان دانشگاه و جان دانشجویان محکوم می کنند.اين در حالي است که 119 تن ديگر از اساتيد دانشگاه تهران نيز در پي حوادث شب گذشته که به هتک حرمت دانشگاه منجر شد، از سمت استادي خود کناره‌گيري کردند.اسامي کشته‌شدگان شب گذشته حملات انصار حزب‌الله به کوي دانشگاه به شرح زير است:خانم‌ها مبينا احترامي و فاطمه براتي و آقايان کسري شرفي، کامبيز شعاعي و محسن ايماني.گفته می شود یکی از کشته شدگان رتبه 20 کنکور کارشناسی ارشد سال 88 در رشته برق بوده است.منبع: سایت بامداد خبر

۱۳۸۸ خرداد ۱۷, یکشنبه

شکنجه شهروندان بلوچ و جان باختن یک تن دیگر در زاهدان / تصویری

تعدادی از شهروندان بلوچ که اخیراً آزاد شده اند در گفتگو با مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از بازداشت خودسرانه و جمعی خود، ضرب و شتم، هتاکی و عدم رعایت حداقل موارد قانونی در خصوص بازداشت شدگان اطلاع میدهند. آنان عنوان می دارند به خاطر مذهب و قومیت خود مورد تحقیر قرار گرفته اند.
یکی از مجروحان درگیریهای اخیر زاهدان جان باخت و تعداد بسیاری از بازداشت شدگان از شکنجه خود خبر میدهند.روزگذشته مورخه 15 خردادماه "عبدالبصیر موسی زهی" شهروند بلوچ ساکن زاهدان که در طی خشونت های اخیر اینمنطقه مجروح شده بود در بیمارستان مرکزی این شهر جان خود را از دست داد.علیرغم صدها بازداشت شده خشونت های اخیر مناطق بلوچ نشین، به دلیل فضای امنیتی منطقه و هراس خانواده ها از پیگیری وضعیت فرزندان خود از سرنوشت صدها شهروند بازداشت شده اخیر اطلاع چندی در دست نیست.در همین رابطه تعدادی از شهروندان بلوچ که اخیراً آزاد شده اند در گفتگو با مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از بازداشت خودسرانه و جمعی خود، ضرب و شتم، هتاکی و عدم رعایت حداقل موارد قانونی در خصوص بازداشت شدگان اطلاع میدهند. آنان عنوان می دارند به خاطر مذهب و قومیت خود مورد تحقیر قرار گرفته اند.در ذیل اسنادی از ضرب و شتم و شکنجه دو شهروند آزاد شده بلوچ را مشاهده می نمایید. لازم به توضیح است به لحاظ شرایط امنیتی منطقه و فقدان حضور نهادهای مدنی، اطلاع رسانی از این منطقه با دشواریهای متعددی روبه رو است.

منبع: سایت فعالان حقوق بشر در ایران

شرایط بسیار بد زندانیان سیاسی زندان اردبیل

چهار زندانی سیاسی با نام‌های علی عباسی، محمدعلی نارویی، محمدرحیم نارویی و عمر چاپراز که در زندان اردبیل به سر می‌برند، در شرایط بسیار بدی نگه‌داری می‌شوند.به گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی عباسی، محمدعلی نارویی، محمدرحیم نارویی و عمر چاپراز از زندانیان سیاسی هستند که شش ماه است در بدترین شرایط محیطی در زندان نگه‌داری می‌شوند و به دستور رییس زندان، آن‌ها را به بخشی که حالت قرنطینه را برای زندانیان بیمار دارد، منتقل کرده‌اند و این زندانیان سیاسی را در کنار زندانیانی آلوده به ویروس ایدز یا بیماریهای عفونی نگه‌داری می‌کنند.
هم‌چنین در طی این شش ماه، آن‌ها از محدودیت‌های جدی برای برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده برخوردار بوده‌اند. در این میان، محمدعلی نارویی به ببیماری پوستی نامشخص مبتلا شده که روی پوست بدن وی تاثیر گذاشته است، اما مسئولان زندان به طور جدی به مداوای وی نمی‌پردازند و فقط برای او داروهای بسیار ابتدایی مانند مسکن تجویز می‌کنند، این در حالی است که بیماری وی در حال تشدید است.به همین دلایل این چهار زندانی سیاسی ار امروز تصمیم به اعتصاب غذا گرفتند اما مسئولان به آن‌ها وعده‌هایی جهت بهبود اوضاع داده‌اند. این چهار زندانی اعلام داشتند اگر تا پایان این هفته، به خواسته های قانونی آنان همچون اجرای تفکیک اصل جرائم، پایان دادن به شرایط قرنطینه و تعهد به رعایت سایر حقوق قانونی آنان نشود، هر چهار نفر دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهند زد.منبع: سایت مجموعه فعالان حقوق بشر

دو نفر در زاهدان اعدام شدند

در ایران دو مرد که گفته می شود از اعضای یک گروه شورشی سنی بودند اعدام شده اند.
رسانه های دولتی می گویند دو مرد به جرم عضویت در جند الله، روز شنبه در زاهدان بدار آویخته شدند.
گزارش ها حاکی است که آنها در داشتن اسلحه و مهمات نیز مجرم شناخته شدند.
جندالله مسئولیت بمب گذاری در یک مسجد شیعه در زاهدان را که ۲۵ کشته برجا گذاشت بر عهده گرفت.
مقامات به سرعت سه مرد را به اتهام تامین مواد منفجره برای بمب گذاری بسرعت محاکمه و اعدام کردند و بالغ بر ۳۰ نفر را در ارتباط با خشونت های فرقه ای دستگیر کرده اند.