۱۳۸۸ آذر ۱۹, پنجشنبه

خامنه‌ای "دیکتاتور سال" شد


همزمان با حضور باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در نروژ برای دریافت جایزه صلح نوبل، دانشگاه اسلو، پایتخت نروژ، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، را برنده عنوان «دیکتاتور سال» اعلام کرد. این جایزه که امسال برای نخستین بار اعطا می‌شود «به فردی تعلق می‌گیرد که در طول یک سال، بیشترین مخالفت را در میان مردم خود و میان ملت‌ها بیافریند و به طور چشمگیری میزان رنج بشر را افزایش داده و زندگی‌ انسان‌ها را تباه کرده و ایجاد جنگ و آشوب کند».


آیت‌الله خامنه‌ای یکی از ۱۱ نامزدی بود که کارشناسان حقوق بشر به عنوان نامزدهای «جایزه دیکتاتور سال» معرفی کرده بودند: کیم یونگ ایل، رهبر کره شمالی، رابرت موگابه، رئیس جمهور زیمبابوه، و ژنرال تان شو، رهبر میانمار، از جمله نامزدهای این جایزه بوده‌اند.

دانشجویان دانشگاه اسلو از طریق شبکه اجتماعی فیس‌بوک و محل‌های رای‌گیری در این دانشگاه به آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان «دیکتاتور سال» رای داده‌اند.

پروفسور نینا ویتوزک، یکی از بنیان‌گذاران «جایزه دیکتاتور سال»، درباره این جایزه می‌گوید: «این جایزه تلنگری است به دنیا، درباره نسل‌کشی و شکنجه میلیون‌ها ‌نفر که روح‌شان روزانه در جاهایی که جهنم به پاست آزرده می‌شود و درهم می‌شکند.»

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، فردای پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خردادماه امسال نتایج انتخابات را تایید کرد و در ۲۹ خردادماه به معترضان به نتایج هشدار داد که مسئول هرگونه خون‌ریزی خودشان هستند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، که فرماندهی کل نیروهای مسلح را در ایران در اختیار دارد، به گفته محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، از نقش این نیرو در سرکوب مخالفان تقدیر کرده است.

رهبر جمهوری اسلامی در مواجهه با اخبار و گزارش‌های شکنجه و کشته شدن زندانیان در بازداشتگاه‌ها در یک سخنرانی گفته بود که نباید این گونه مسائل انتخابات را تحت‌الشعاع قرار دهد.

آیت‌الله خامنه‌ای همچنین از برگزاری دادگاه‌های دسته‌جمعی مخالفان و پخش اعترافات تلویزیونی حمایت کرده و اعترافات متهمان را «مسموع» دانسته بود.

در همین حال روز پنج‌شنبه باراک اوباما ، رئیس جمهور ایالات متحده، برای دریافت جایزه صلح نوبل وارد اسلو شد.

باراک اوباما ضمن اذعان به انتقادهایی که برای اعطای جایزه نوبل به وی شده است ابراز امیدواری کرد که بتواند در کاهش جنگ‌افزارهای اتمی و مبارزه با گرمایش زمین به پیروزی نائل شود و انتقادها نیز فروکش کند.

منتقدان می‌گویند باراک اوباما که تنها یازده ماه از ریاست‌ جمهوری‌اش می‌گذرد، چندان کارنامه‌ درخشانی از خود برجای نگذاشته و اعطای این جایزه به وی با شتاب‌زدگی همراه بوده است.

برخی از منتقدان همچنین می‌گویند در حالی که اوباما در دو جبهه افغانستان و عراق می‌جنگد شایسته جایزه صلح نوبل نیست.

باراک اوباما پیش از دریافت این جایزه گفت: «تردید ندارم که که دیگرانی هستند که چه بسا بیش از من لایق جایزه باشند.»



منبع: رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست: