۱۳۸۸ مرداد ۶, سه‌شنبه

'مرگ امیر جوادی فر یکی دیگر از بازداشتی های 18 تیر'

امیر جوادی‌فر، دانشجوی دانشگاه آزاد قزوین در زندان درگذشته است. پیشتر خبر درگذشت محسن روح‌الامینی، دانشجوی دانشگاه تهران منتشر شده بود. موسوی و کروبی خواهان برگزاری مراسم چهلم کشته‌شدگان در مصلای بزرگ تهران شده‌اند.
در شماره‌ی ۴ مرداد روزنامه‌ی "اعتماد" این خبر کوتاه درج شده است: «یکی از دانشجویان مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد قزوین در زندان درگذشت. به خانواده امیر جوادی فر که در جریان تجمعات ۱۸ تیرماه گذشته بازداشت شده بود، اطلاع داده شده ساعت ۹ صبح امروز، پیکر او را تحویل بگیرند. وی که در روز ۱۸ تیر به دلیل شکستگی دست و بینی به بیمارستان منتقل شده بود، بعد از مداوای اولیه بازداشت شده بود.»

پيکر دانشجوی شکنجه شده ديگری به نام رامين قهرمانی به خاک سپرده شد

روز يکشنبه پيکر «رامين قهرمانی» جوان ٣٠ ساله ای که در زندان شکنجه شده بود به خانواده اش تحويل داده شد. به نوشته سايت نوروز، مأموران از طريق دوربين مداربسته يک بانک، چهره رامين قهرمانی را شناسايی می کنند و برای دستگيری به منزلش مراجعه می کنند. رامين قهرمانی ١٥ روز پس از بازداشت، با بدنی شکنجه شده از زندان آزاد شد. او به مادرش گفته بود چندين روز او را از پا آويزان کرده اند. او چند روز پس از آزادی به دليل لخته های خون در سينه اش در بيمارستان درگذشت. پيکر رامين قهرمانی تحت نظارت مأموران به خاک سپرده شد. پيش از اين خبر کشته شدن «محسن روح الامينی» فرزند مشاور ارشد محسن رضايی که او نيز روز ١٨ تير بازداشت شده بود به خانواده اش داده شد. حسين علايی رئيس سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران در نامه ای که در برخی سايت های حامی اصلاح طلبان چاپ شد نوشته است: «محسن روح الامينی زير شکنجه جان باخته است.» بسياری از نهادهای مدافع حقوق بشر می گويند در جريان وقايع پس از انتخابات در ايران، صدها نفر بازداشت شده اند.

خانواده ندا آقا سلطان روز پنجشبه چهلم درگذشت وی برسر مزار او گرد هم می آيند

با نزديک شدن به چهلمين روز درگذشت ندا آقا سلطان، دختری که در ناآرامی های پس از انتخابات رياست جمهوری در ايران، دراثر اصابت گلوله کشته شد، خانواده وی اعلام کرده اند که اجازه برگزاری مراسم سوگواری را نيافته اند و روز پنجشنبه بر سر مزارش گرد هم خواهند آمد، اين در حالی است که درخواست صدور مجوز جهت برگزاری مراسم چهلمين روز درگذشت جانباختگان حوادث اخير در محل مصلای بزرگ تهران که توسط ميرحسين موسوی و مهدی کروبی به صادق محصولی، وزير کشور،ارائه شده تاکنون بی پاسخ مانده است. هاجر رستمی مطلق، مادر ندا آقا سلطان در گفتگوی تلفنی با پيام يزديان گزارشگر صدای آمريکا درخواست کرده است که مراتب امتنان وی از پيامهايی که موجب تسلای وی و خانواده اش شده را به گوش جهانيان برساند.

۱۳۸۸ مرداد ۳, شنبه

راهپیمایی در ۱۱۰ شهر جهان در روز جهانی اتحاد برای ایران

شنبه ۲۵ ژوئیه برابر با سوم مرداد ۱۳۸۸ حامیان ایرانی و غیرایرانی حقوق بشر، در بیش از ۱۱۰ شهر جهان از سیدنی گرفته تا سئول، کوالالامپور، کابل، اسلام آباد، پایتخت ها و شهرهای مختلف اروپایی و آمریکای شمالی در مقابل دفاتر سازمان ملل متحدگردهم می آیند و در حمایت از حقوق بشر مردم ایران تظاهرات می کنند. به نوشته وبسایتی که برای این حرکت تهیه شده این تجمع جهانی در ده ها شهر آمریکای شمالی و ده ها شهر اروپایی برگزار می شود. این گردهمایی بین المللی با فراخوان گروه مستقل «اتحاد برای ایران» و حمایت چندین سازمان بین المللی و عمده مدافع حقوق بشر از جمله کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، جوامع بین المللی مدافع حقوق بشر، عفو بین الملل، دیدبان حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز و گروه های دیگر برگزار می شود. تاکنون ده ها تن از چهره های هنری، سیاسی و حقوق بشری بین المللی از این اقدام حمایت کرده اند. گروه موسیقی U2 به همین مناسبت در کنسرت روز ۲۵ ژوئیه خود در دابلین ویدئویی را در حمایت از مردم ایران پخش می کند و داریوش خواننده محبوب ایرانی در گردهمایی در واشنگتن پایتخت آمریکا برنامه اجرا می کند. شان پن بازیگر سرشناس آمریکایی و چندین برنده جایزه نوبل صلح از جمله اسقف دزموند توتو از آفریقای جنوبی، جودی ویلیامز از آمریکا و وانگاری ماتای از کنیا از این اقدام حمایت کرده اند و شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه صلح نوبل نیز در مراسم آمستردام هلند به شرکت کنندگان پیوست. سازمان‌ دهندگان این گردهم ‌آیی جهانی، محکوم کردن واکنش های خونین و خشونت بار دولت جمهوری اسلامی به اعتراض صلح آمیز مردمی به نتیجه انتخابات اخیر را یکی از اهداف گردهمایی امروز اعلام کرده اند. به گفته منابع رسمی، ‌در جریان اعتراضات و راه‌پیمایی‌ها پس از اعلام نتیجه انتخابات در ایران که محمود احمدی‌نژاد برنده آن معرفی شد دست‌کم ۲۰ نفر کشته و صدها نفر بازداشت شده‌اند که از محل نگهداری بسیاری از آنها اطلاعی در دست نیست. گروه ها و سازمان های حامی این تجمع جهانی یکی از اهداف آن را درخواست از سازمان ملل متحد برای تحقیق فوری درمورد «نقض سازمان‌دهی‌شده و ناگوار حقوق بشر در ایران،‌ زندانی‌ها، شکنجه‌ها، ناپدیدشدگان و کشته‌شدگان» اعلام کرده اند. خانم عبادی که خود از سازمان‌دهندگان این تجمع جهانی است در پیامی ویدئویی به همین مناسبت می گوید:«جواب اعتراض مسالمت‌آمیز مردم گلوله بود و زندان». خانم عبادی از بان کی مون دبیرکل سازمان ملل می‌خواهد «قبل از این که ایران تبدیل به زیمبابوه شود برای بررسی اوضاع به ایران سفر کنید». به گزارش وبسایت «اتحاد برای ایران» چندین سازمان مدافع حقوق بشر در کشورهای عربی نیز برای اعلام حمایت از «جنبش سبز» مردم ایران گردهم آمده‌اند. از جمله مؤسسه مطالعات حقوق بشر در قاهره، مرکز حقوق بشر در بحرین، و کمیته دفاع از دموکراسی، آزادی و حقوق بشر در سوریه.

اتهام ارتداد برای دو ایرانی مسیحی

بيش از چهار ماه از بازداشت دو ايرانی مسيحی می‌گذرد. مرضيه اميری‌زاده اسماعيل‌آبادی٬ ۳۰ ساله و مريم رستم‌پور٬ ۲۷ ساله. اين دو شهروند ايرانی نزديک به ۱۰ سال پيش، از اسلام به مسيحيت گرويدند. بنابر گزارش منابع خبری مسيحی، اين دو دختر جوان در ۱۵ اسفند ماه سال ۸۷ در خانه های مسکونی شان بازداشت شدند و اتهام آن ها از سوی مقام های قضايی، اقدام عليه امنيت ملی، عنوان شده است. اين در حالی است که منابع قضايی به طور غير رسمی به خانواده آنان گفته اند که احتمال می رود اين دو، به اتهام «ارتداد» محاکمه شوند. سايت شبکه خبری مسيحيان فارسی‌زبان نيز درباره اين دو شهروند مسيحی٬ که در زندان اوين به سر می‌برند٬ نوشته است که آنان در روز ۱۷ تيرماه٬ به دلايل نامعلومی به مدت سه هفته در اواخر ارديبهشت ماه تحت بازجويی های شديد و در سلول های انفرادی به سر برده اند و پس از آن در خرداد ماه برای دو هفته با هم در يک سلول کوچک در بند بوده اند.

۱۳۸۸ تیر ۲۰, شنبه

ایران بزرگترین زندان جهان برای روزنامه نگاران

گزارشگران بدون مرز بازداشت روزنامه نگاران و وکلای مدافع حقوق بشر را محکوم می کند. محمدعلی دادخواه وکیل مدافع بسیاری از روزنامه نگاران زندانی و عضو کانون مدافعان حقوق بشر در تاریخ ١٧ تیرماه در محل کار بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است. محمدرضا يزدان پناه روزنامه نگار روزنامه های هم میهن و فرهیختگان و وبلاگ نویس وبلاگ بوی خاک در تاریخ ١٦ تیرماه در خیابان بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است.
گزارشگران بدون مرز در تاریخ ١٨ تیرماه مطلع شد که کاوه مظفری وب نگار مدافع حقوق زنان مجددا بازداشت شده است. همکار "تغییر برای برابری " به همراه مادر همسرش به هنگام مراجعه از بیمارستان در نزدیکی محل زندگی خود از سوی ماموران لباس شخصی "شناسایی" و دستگیر شده است. این وبلاگ نویس در تاریخ ٤ تیرماه پس از ٥٤ روز زندان آزاد شده بود.
از سوی دیگر روزنامه نگار زندانی مصطفی قوانلو قاجار ١٣ تیرماه با سپردن وثیقه از زندان آزاد شد. مصطفی قوانلو قاجار روزنامه‌نگار بسیاری از روزنامه‌ها از جمله ماهنامه سپیده دانایی و وبلاگ‌نویس " روزنامه نگار نو" در نیمه شب اول تیرماه بازداشت بود.
هم اکنون ایران با ٣٦ روزنامه نگار زندانی بزرگترین زندان روزنامه نگاران در جهان است.
اسامی روزنامه نگاران و وب نگاران دستگیر شده از تاریخ ٢٣ خرداد ١٣٨٨
عبدالرضا تاجیک، مهسا امرآبادی، احمد زیدآبادی ،کیوان صمیمی بهبهانی، بهزاد باشو، سید خلیل میراشرفی، سمیه توحیدلو ، شیوا نظر آهاری، محمد عطریانفر، سعید حجاریان، محمد علی ابطحی، سعید لیلاز، محمد قوچانی، ژیلا بنی یعقوب ،بهمن احمدی امویی، مجتبا تهرانی، مازیار بهاری، علیرضا بهشتی پور شیرازی، اسماعیل حق پرست، مهدی زابلی، روح اله شهسوار، فریبرز سروش، عیسی سحرخیز، کامبیز نوروزی، مسعود باستانی،محمدرضا یزدان پناه، کاوه مظفری.
اسامی روزنامه نگاران و وب نگاران زندانی پیش از تاریخ ٢٣ خرداد ١٣٨٨
عدنان حسن پور،محمدحسن فلاحیه‌زاده، محمد صدیق کبودون، کاوه جوانمرد، مجتبی لطفی، مسعودکرد پور، حسین درخشان، بهمن توتونچی ،سجاد خاکساری.
منبع: سایت گزارشگران بدون مرز

۱۳۸۸ تیر ۱۷, چهارشنبه

رســــوایی بزرگ جمهوری اسلامی با فاش شدن دروغ و تقلب شورای نگهبان

انتشار تصاویر تعرفه های تا نخورده و نو از تلویزیون در جریان باز شماری آرا بار دیگر باعث رسوایی شورای نگهبان شد. در حالیکه همه رای دهندگان برای انداختن رای به صندوق باید تعرفه را تا می کردند نمایش تعرفه های دست نخورده و نو از سیمای جمهوری اسلامی را باید سند عیر قابل انکاری از تقلب اشکار در انتخابات دانست. افشا شدن این رسوایی با عث واکنش عجولانه سخنگوی شورای نگهبان و تهدید کسانی شده است که صحت انتخابات را مورد تردید قرار میدهند.

دستپاچگی سخنگوی شورای نگهبان پس از روشدن تقلب:تا خوردن یا نخوردن تعرفه ها و نو بودن آنها نمی تواند دلیل انجام تخلف باشد کدخدایی در مورد تعرفه ها نو و حتی تا نخورده و اظهارات امیدوار رضایی نیز که عنوان کرده بود که 70 تا 80 درصد آرا با یک خودکار و با یک دستخط در صندوق های مختلف نوشته شده است، گفت: این موضوع از همان بخش هایی است که قوه قضائیه باید به آن رسیدگی کند و با کسانی که این شائبه ها را درست می کنند برخورد نماید. صرف تا خوردن یا نخوردن تعرفه ها و نو بودن آنها نمی تواند دلیل انجام تخلف باشد.
سخنگوی شورای نگهبان:قوه قضائیه باید با کسانی که میگویند آرای مردم تا نخورده برخورد کند.

چرا رای ها اینقدر نو هستند و هیچکدام تا نخورده اند؟

عکسهایی که در خبرگزاری رسمی دولت از بازشماری آرا منتشر شده است، چند نکته جدی وجود دارد: 1- اینکه صندوق رای شورای شهر در میان صندوقهای رای ریاست جمهوری چه می کند؟ 2- چرا رای ها اینقدر نو هستند و هیچکدام تا نخورده اند؟ مگر هنگام رای دادن برگه های رای را تا نکردیم؟ 3- تمام محمود احمدی نژادها با یک خط نوشته شده اند

اعدام بیست نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در ایران؛ تلاش جدید رژیم برای مرعوب کردن جامعه

گزارشها از تهران حاکی است که صبح امروز شنبه سیزدهم تیر، بیست نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر در زندان رجایی شهر کرج اعدام شده اند. اتهام این بیست نفر "خرید، فروش، نگهداری و حمل" انوع مواد مخدر اعلام شده است. بنابر گزارشها، برای این افراد تقاضای عفو و بخشودگی شده بود اما "هیات عفو و بخشودگی" با عفو آنها مخالفت کرده و حکم قطعی آنها در دادستانی و دیوانی عالی کشور تائید شده است.
اعدام شدگان در فاصله سالهای 1383 تا سال 1387 دستگیر شده بوده بودند و اتهام آنها نگهداری و حمل حدود 700 کیلوگرم انواع مواد مخدر نظیر تریاک، هروئین و حشیش بوده است.
سن این افراد 35 و 48 سال اعلام شده است.
اسامی این بیست نفر که بین 35 تا 48 سال سن داشتند، با اتهام های آنها به صورت مختصر منتشر شده است.
اتهام یکی از اعدام شدگان "نگهداری یک کیلو و 500 گرم هروئین، فروش 6 گرم هروئین، عرضه 49 گرم هروئین و مشارکت در نگهداری 40 گرم" بوده است.
اتهام یکی دیگر از اعدام شدگان این بوده که یک کیلو و 870 گرم هروئین مخفی کرده بوده است.
چند نفر از متهمان نیز در حمل حدود 9 کیلوگرم هروئین مشارکت داشتند.
در میان این گروه، اتهام یک نفر بیش از بقیه بوده است این فرد 514 کیلو گرم مرفین حمل کرده و در حمل 102کیلو تریاک نیز مشارکت داشته است.
بعد از این فرد، یک نفر دیگر نیز متهم بوده که 265 کیلو مرفین را جاسازی و حمل کرده است.
هفت نفر از این گروه کمتر از دو کیلو مواد مخدر نگهداری یا حمل می کرده اند و تعدادی از متهمان نیز معتاد به مواد مخدر بوده اند.
افرایش تولید مواد مخدر
بخش عمده تریاک جهان در افغانستان تولید می شود که در شرق ایران قرار دارد. مواد مخدر تولیدی در افغانستان عمدتا از طریق ایران به دیگر کشورها منتقل و بخشی از آن نیز در داخل ایران مصرف می شود.
بنابر گزارشهای رسمی، بیشتر از یک میلیون و دویست هزار نفر در ایران معتاد هستند و تریاک با ۳۳ درصد بیشترین ماده مصرفی در این کشور است.
هر ساله حجم زیادی مواد مخدر در ایران کشف می شود و مقامات ایرانی دلیل عمده افزایش قاچاق موادمخدر به ایران را بالارفتن کشت خشخاش در افغانستان می دانند.
پلیس ایران می گوید که تولید تریاک در افغانستان در سالهای اخیر افرایش یافته و در سال 2008 به 7هزار و 700 تن رسیده است.
پلیس ایران تلاش های گسترده ای را برای مقابله با قاچاق و مصرف مواد مخدر انجام داده و بر اساس گزارشهای رسمی سالانه نزدیک به یک هزار تن مواد مخدر کشف می شود.
ایران با داشتن ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و قرار گرفتن میان این کشور و اروپا، همواره یکی از راه های اصلی ترانزیت مواد مخدر افغانستان به جهان خارج بوده است.
از حدود هفت سال پیش که حکومت طالبان در افغانستان با حمله آمریکا و متحدانش از میان برداشته شد، تولید موادمخدر در این کشور رو به افزایش بوده و طرح های جلوگیری از کشت خشخاش در افغانستان به نتیجه امیدوارکننده ای نینجامیده است.

منبع: بی بی سی فارسی

۱۳۸۸ تیر ۱۶, سه‌شنبه

نامه تعدادی از زندانیان سیاسی سابق به مجامع بین المللی


بازداشتها و ناپدید کردن انسانها به قهر، توسط سپاه پاسداران، نیروهای بسیج و زیر نظر وزارت اطلاعات و شبکه مخوف دادستانی ٢٠٩ زندان اوین، که به وزارت اطلاعات وصل است، صورت می گیرد. گزارشها حاکی است که شکنجه در زندانها برای گرفتن اطلاعات و وادار ساختن زندانی به اعترافهای دیکته شده و پروژه اعتراف گیری گسترش یافته است. سانسور کامل رسانه‌ای مانع از انتشار همه ی فجایع است. ١٥ تیر ١٣٨٨ هشدار!نامه تعدادی از زندانیان سیاسی سابق به مجامع بین المللی از آغاز «کودتای انتخاباتی» ٢٢ خرداد تا به امروز هزاران نفر در تهران و شهرهای دیگر ایران بازداشت و یا به قهر ناپدید شده اند. تعداد بازداشتی ها چنان زیاد است که غیر از زندان های رسمی و بازداشتگاه های مخفی و موقتی تعدادی از آنها را در زیر زمین وزارت کشور و همچنین در کمپی در اطراف تهران جاداده اند. خانواده های بازداشت شدگان در بی خبری و نگرانی بسر می برند. بازداشتها و ناپدید کردن انسانها به قهر، توسط سپاه پاسداران، نیروهای بسیج و زیر نظر وزارت اطلاعات و شبکه مخوف دادستانی ٢٠٩ زندان اوین، که به وزارت اطلاعات وصل است، صورت می گیرد. گزارشها حاکی است که شکنجه در زندانها برای گرفتن اطلاعات و وادار ساختن زندانی به اعترافهای دیکته شده و پروژه اعتراف گیری گسترش یافته است. سانسور کامل رسانه‌ای مانع از انتشار همه ی فجایع است. وزارت اطلاعات و دستگاه قضائی جمهوری اسلامی با اعترافات اجباری و ایجاد سناریوهائی از پیش تعیین شده، قصد دارند مسئولیت جنایتهای نیروهای انتظامی- امنیتی و لباس شخصی ها در خیابانها و نیز حمله به کوی دانشگاه تهران و شیراز در صبحگاه ٢٤ خرداد و ضرب و شتم و قتل دانشجویان را به بازداشت شدگان اخیر نسبت دهند. بیم آن می رود که این شیوه های رسوا ضمن ایجاد رعب و وحشت در بین مردم به اعدامهای سیاسی و سرکوب خشن در جامعه بیانجامد. خطر اعدامهای سیاسی جدی است. زخم فجایعی که در دهه ٦٠ در زندانهای ایران رخ داد، هنوز بر جامعه سنگینی می کند. ما، زندانیان سابق عمیقا نگران تکرار آن فجایع هستیم. ما بر پایه تجربه های تلخ مان می دانیم که شکنجه و اعدام چه اثرات ویرانگری به لحاظ جسمی و روانی بر شکنجه شدگان، خانواده هاشان و همچنین بر کل جامعه به جا می گذارد. ما شاهد شکنجه های وحشتناکی بودیم که بازجویان و شکنجه گران برای وادار ساختن زندانیان به توبه و انکار عقایدشان و همچنین مجبور کردن آنها به اعترافات ساختگی بکار می بردند. ما ضمن هشدار به محافل دفاع از حقوق انسانی و ابراز نگرانی نسبت به خطر جانی بازداشت شد‌گان خواهان آن هستیم که کلیه زندانیان سیاسی در ایران بی قید و شرط آزاد شوند و شکنجه و اعدام لغو گردد. درخواست ما به ویژه متوجه نهادهای حقوق بشر بین المللی و سازمان ملل است که با امکانات و اختیارات خود مانع جنایتهائی گردند که هم اکنون در زندانهای ایران در حال وقوع است. ما همصدا با دیگران ازآقای بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل می خواهیم که تا دیر نشده نماینده ویژه ای برای بازدید از زندانها به ایران اعزام دارد.